Skip to article

Puterea intelepciunii: Cum iti cultivi intuitia de-a lungul vietii si cum te ajuta in momentele cheie!

Puterea intelepciunii: Cum iti cultivi intuitia de-a lungul vietii si cum te ajuta in momentele cheie!
Intuitia este o calitate cu care ne nastem, iar pentru foarte multi oameni aceasta calitate are o semnificatie aparte! Reprezinta puterea noastra interioara de a anticipa anumite lucruri, ne ajuta sa ne ghidam in viata si poate fi un adevarat potential de afirmare si recunoastere in societate.

Intuitia nu poate fi invatata si nici dobandita, este o calitate pe care o ai din momentul in care te nasti si pe care o poti dezvolta de-a lungul timpului. Numerosi indrumatori spirituali puneau intuitia pe seama legaturii oamenilor cu spiritul lor dintr-o alta viata, mentionand astfel intelepciunea spirituala si puterea sufletului de a asmilia si transmite informatii, indiferent de numarul de vieti pe care le traieste. Din acest motiv nu ar trebui sa fie surprinzator atunci cand anumite persoane recunosc ca au anumite trairi si amintiri pe care nu si le amintesc pe deplin sau traiesc cu impresia ca sunt mult mai evoluati in plan spiritual decat le-ar permite varsta in mod normal.

Intuitia poate fi considerata drept o punte de legatura intre fiinta fizica si cea spirituala, insa nimeni nu se naste invatat si aceasta trebuie cultivata de-a lungul vietii. Adesea, ea poate fi asociata cu "al saselea simt" sau cu "instinctul".

Asadar, iata cateva informatii de care trebuie sa tii cont daca vrei sa-ti dezvolti aceasta calitate:

Puterea interioara

Poate fi intuitia explicata in mod stiintific? In mod sigur nu! Sa incerci sa explici intuitia apeland la o anumita logica este ca si cand ai incerca sa reduci infinitul la ceva foarte mic: trebuie sa treci dincolo de limite pentru a intelege aceasta putere.

Putem vorbi despre un intreg proces ce are loc la nivelul creierului uman, insa in final singurul lucru care va conta va fi capacitatea fiecarei persoane de a aprecia si cultiva aceasta putere a inuitiei. Nimic nu este intamplator in viata, iar instinctul poate fi pus pe seama intuitiei, cum aceasta din urma poate fi pusa pe seama unor experiente trecute sau similare.

Instinct sau inteligenta nativa?


Instinctul sta la baza calitatilor primare, ne ajuta sa supravietuim si sa anticipam pericolul in viata noastra. Animalele se bazeaza doar pe instinct, insa omul are tendinta sa piarda aceasta calitate de-a lungul vietii din cauza factorilor sociali sau tehnologici.

Inteligenta ne ajuta sa fim deasupra regnului animal, oamenii gandesc logic, experimenteaza, simt, se bazeaza pe informatii si se folosesc de toate mijloacele care le sunt puse la dispozitie pentru a-si face viata mai usoara. Cu toate acestea, orice actiune umana este controlata de creier, iar fiecare dintre noi trebuie sa invete sa-si cultive calitatile pe care le are.

Indiferent daca vorbim despre instinct sau inteligenta, fiecare persoana trebuie sa inteleaga profund sensul acestor doua cuvinte si sa incerce sa aiba o gandire logica, bazata pe fapte si certitudini.

Cum iti cultivi intuitia de-a lungul timpului

Relaxeaza-te! Elibereaza-te de stres si incearca sa fii in completa armonie cu trupul tau. Cei mai mari artisti s-au lasat ghidati de intuitie, au lasat orice eveniment din viata lor sa decurga de la sine si nu s-au impotrivit destinului. Gaseste o activitate care te ajuta sa te simti implinita, intotdeuna incearca sa faci doar ceea ce iti place si nu te lasa influentata de cei din jur.

Meditatia sau rugaciunea te poate ajuta sa-ti descoperi cele mai ascunse dorinte, sa-ti asculti vocea interioara si sa descoperi ce trebuie sa faci mai departe.

Sursa: consciouslifenews.com

Articole recomandate

Numarul Soarelui: Afla cum il calculezi si ce spune acesta despre tine! Numarul Soarelui: Afla cum il calculezi si ce spune acesta despre tine!
Numarul Soarelui iti dezvaluie detalii importante despre personalitatea ta, trebuie doar sa inveti sa-l calculezi si astfel sa afli ce spune acesta despre tine! Este foarte simplu de calculat, trebuie doar sa aduni numarul corespunzator lunii in care te-ai nascut si ziua de nastere, iar la final sa
Zodiac Totemic: Afla ce spirit te vegheaza, in functie de data nasterii Zodiac Totemic: Afla ce spirit te vegheaza, in functie de data nasterii
Inca din cele mai vechi timpuri, diferite popoare credeau ca exista o legatura sacra intre animale si om. Potrivit acestora, animaul totem corespunde datei de nastere, astfel poti afla ce spirit te vegheaza, in functie de ziua ta de nastere. Iata care sunt totemurile si care sunt caracteristicile
Tranzitul planetei Venus in Scorpion: Afla cum te influenteaza! Tranzitul planetei Venus in Scorpion: Afla cum te influenteaza!
In perioada 23 octombrie - 16 noiembrie 2014, Venus, planeta iubirii, va tranzita zodia Scorpionului. Elementele centrale in acest interval vor fi seductia, senzualitatea si pasiunea. Scorpionul reprezinta sexualitate si pasiune, iar tranzitat de planeta Venus, acestea vor atinge cote maxime.
Horoscop: Obiceiuri care te feresc de ghinion, in functie de zodie Horoscop: Obiceiuri care te feresc de ghinion, in functie de zodie
Unele persoane sunt mai ghinioniste, in timp ce altele sunt ferite de ghinioane. Fie ca unele dintre ele au tot felul de obiceiuri care le feresc de evenimente nefaste, fie ca altele apeleaza la tot felul de trucuri pentru a avea parte de mai mult noroc, in final fiecare dintre noi apeleaza la un
Eclipsa de Soare in Scorpion: Afla ce schimbari aduce si cum te influenteaza! Eclipsa de Soare in Scorpion: Afla ce schimbari aduce si cum te influenteaza!
Vineri, 24 octombrie, ora 00:57, va avea loc eclipsa de Soare in Scorpion. In astrologie, Eclipsele de Soare semnifica noi inceputuri. O Eclipsa de Soare are loc in momentul de Luna Noua, cand Soarele si Luna ocupa acelasi grad zodiacal in apropierea unui Nod Lunar. Eclipsa de Soare din 24
Horoscop Aztec: Afla ce semn esti si ce spune acesta despre tine! Horoscop Aztec: Afla ce semn esti si ce spune acesta despre tine!
La fel ca alte civilizatii stravechi, civilizatiile americane au dezvoltat propriul sistem astrologic, bazat pe miscarea stelelor vizibile pe cer. Civilizatia straveche a aztecilor este una destul de misterioasa si mistica, alaturi de civilizatia mayasa sau de incasi. Acestia au stabilit ca punct