3 motive sa faci sex cand esti suparata. Afla cum te binedispui rapid!

3 motive sa faci sex cand esti suparata. Afla cum te binedispui rapid!
  calendar_month   update 29 Aug 2015, ora: 11:13      
Esti suparata sau treci printr-o perioada stresanta si nu stii cum sa treci peste aceasta stare?

Sexul are numeroase beneficii asupra organismului. Pe langa faptul ca iti ofera placere trupeasca, amorul te scapa de stres si te ajuta sa fii mai binedispusa.

Iata trei motive sa faci sex atunci cand esti suparata:

1. Intr-un studiu recent, cercetatorii au descoperit ca a face sex in fiecare zi timp de doua saptamani a dus la cresterea celulelor in hipocampus - partea a creierului care reduce nivelul de stres. Intr-un alt studiu s-a dovedit ca sexul ajuta la reglarea tensiunii arteriale.


2. Daca treci printr-o perioada tensionanta, in care esti foarte stresata, ar trebui sa incepi sa faci sex dimineata, cat mai mult. "Cocktailul" de dopamina, endorfine si oxitocina din corpul tau, substante eliberate in cantitati si mai mari in timpul orgasmului te "vindeca" de stres.

3. S-a dovedit ca orgasmul, atat cel feminin, cat si cel masculin, relaxeaza corpul si diminueaza stresul si anxietatea, nu doar datorita stabilitatii emotionale oferite de contactul sexual, ci si datorita faptului ca diminueaza activitatea asa-numitilor hormoni ai stresului cum ar fi cortizolul, potrivit revistei Biological Psychology. In plus, are un efect imediat si persistent pe parcursul intregii zile.
Recomandari