5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana

5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
  calendar_month   update 23 Aug 2019, ora: 15:15      
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.

Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata sexuala chiar si o saptamana:

1. Iti scade stima de sine

O pauză sexuală te poate face să te simți mai puțin dorit și iti poate provoca un sentiment de tristețe, deoarece, potrivit studiului citat, sperma conține hormoni precum testosteronul, estrogenul și prolactina, care echilibrează emoțiile la nivel hormonal.

2. Esti mai stresat

Lipsa de sex regulat poate duce la un nivel ridicat de stres. Un studiu realizat în 2005 în psihologia biologică a descoperit că există o relație penis-vagin, care are de-a face cu performanțe fizice și mentale mai bune.

3. Scade libidoul

Dacă nu ai făcut sex de mult timp, există șanse mari sa iti scada libidoul. Atunci când faci sex regulat, corpul tău secretă endorfine care te fac să te simți bine și să asociezi sexul cu ceva pozitiv.

4. Te poti imbolnavi mai des

Chiar daca pare ciudat, exista o stransa legatura intre viata sexuala si sistemul imunitar, care poate deveni mai slab daca nu ai activitate sexuala regulata.
Atunci când faci sex, generezi antigene prin schimbul de lichide cu partenerul, cum ar fi cel de saliva. Acest lucru oferă apărare organismului in fata virusurilor, iar o viata sexuala activa inseamna mai multa imunoglobulină în sânge.

5. Disfunctie erectila

Daca incetezi sa mai faci sex se mareste riscul de aparitie de disfuncție erectilă la bărbați. Un studiu american al Jurnalului de Medicină a descoperit că bărbații care făceau sex o dată pe săptămână prezentau șanse mai mari de a dezvolta disfuncție erectilă decât bărbații care au făcut sex mai rar.
Recomandari