Barbatii si fotbalul - care-i faza?

Barbatii si fotbalul - care-i faza?
  calendar_month        
Atunci cand se intampla sa discut cu iubitele prietenilor mei, intotdeauna le aud pe acestea plangandu-se ba ca respectivul se joaca prea mult la calculator, ba ca nu ii place sa danseze, ba ca iese prea des cu baietii... Evident ca aceste plangeri variaza de la caz la caz, dar una dintre ele ramane constanta, vesnic prezenta. De ce este mai interesant un meci de fotbal decat o seara romantica cu mine? De ce nu prefera un film? Chiar este nevoie sa se uite la fiecare meci din divizia A, B sau C? Nu poate rata nici un meci din Liga Campionilor? Si oare scrie undeva ca in timp ce te uiti la meci este necesar sa injuri de mama focului si sa bei un butoi intreg de bere? Ca sa nu mai spun ca nu inteleg de ce ar trebui sa isi aduca toata gasca pentru a se uita la meci si de ce trebuie sa sparga 5 pungi de seminte in timpul asta?

Da, ok si voi va mai uitati din cand in cand la "Totul despre sex" sau la "Neveste disperate", ba chiar cateva dintre voi mai au si mania de a se uita la telenovele dupa-amiaza pe furis oarecum si afirmand apoi ca sunt total impotriva acestora. Dar poate ca voi nu sunteti chiar la fel de patimase ca si noi atunci cand vine vorba despre fotbal. Ok, am inteles-o si pe asta, nu vreti sub nici o forma sa ne intelegeti. Chiar daca mai sunt si cateva femei microbiste, tot nu sunt atat de impatimite pe cat sunt barbatii.

Ok, haide sa vedem cam care ar fi motivele pentru care fotbalul este atat de popular pe Marte si apoi poate ma va lamuri si pe mine cineva de ce acesta este atat de blamat pe Venus. Sa spunem ca va fi un schimb de idei echitabil.

86713.jpg

Competitia este a doua natura a unui barbat
Nu imi place sa fac diferentieri intre barbati si femei si nici nu sunt un mare fan al generalizarilor. Probabil ca datorita educatiei diferite date de parinti fetelor si baietilor, spiritul de competitie este mult mai dezvoltat la barbati. De cand eram mic, imi amintesc ca ma intreceam cu ceilalti baietei din jurul blocului care prinde primul mingea. Atunci cand ma uit la un meci de fotbal, atat eu cat si oricare alt barbat ne simtim ca si cum noi am fi cei care inscriu, atunci cand echipa noastra favorita da cate un gol.

Barbatii adora actiunea
Probabil ca din aceleasi motive ale cresterii si educatiei primite, barbatii, obisnuiti sa se joace cu masinute si cu jocuri de actiune inca din frageda pruncie, adora pur si simplu actiunea. Si fotbalul inseamna actiunea. Chiar si cel mai bun thriller va fi mai lipsit de actiune decat un meci de fotbal. Si in plus, barbatii sunt foarte fericiti atunci cand vad barbati musculosi, puternici, virili, in competitie unul impotriva altuia.Subiect de conversatie garantat in orice situatie
Da, trebuie sa recunoastem. Nu suntem noi atat de introvertiti, dar de obicei ne este foarte greu sa gasim subiecte adecvate de conversatie. Si ce subiect de conversatie poate fi mai sigur decat fotbalul. Hai sa fim seriosi, toti barbatii stiu un minim necesar de fotbal si toti sunt dispusi oricand sa isi dea cu parerea. Poate este mai greu ca toti sa avem aceleasi cunostinte despre masini si motoare, dar despre fotbal nu avem de ce sa ne facem griji. In plus, fotbalul inseamna a face parte dintr-un grup de barbati. Multi barbati au trecut prin faza in care s-au simtit exclusi dintr-un anumit grup din care isi doreau sa faca parte. Ei bine, discutand impreuna despre fotbal pot ajunge sa faca parte din acelasi grup.Si cu tine cum ramane?
Ei bine, inteleg ca te simti exclusa, dar nu este o idee prea buna sa te pronunti impotriva acestor meciuri. Doar tie nu ti-ar face placere ca el sa iti interzica sa te uiti la emisiunile sau serialele tale preferate sau sa citesti cartile care iti plac, nu-i asa? Poate ca cea mai buna solutie ar fi sa fii de gasca si din cand in cand sa te uiti impreuna cu el la un meci si sa il lasi sa iti explice diversele strategii "complicate". Si ca sa mai il iei din fata televizorului, ideal ar fi sa ii propui tu activitati care sa il incite la fel de mult. In functie de preferintele lui, il poti invita oricand la sala de fitness, la un tenis, la un biliard, bowling sau sa faceti o excursie la munte.

Acum, fetelor, daca aveti un pic de timp, astept sa imi scrieti pe forum pentru a ma lamuri si pe mine cam de ce este fotbalul atat de nepopular pe Venus.

Recomandari