Beneficiile sexului asupra sanatatii

Beneficiile sexului asupra sanatatii
  calendar_month        
Dincolo de placerea fizica si emotionala simtita in timpul apropierii intime, o viata sexuala satisfacatoare are de asemenea multe efece benefice asupra sanatatii tale. Sigur, poate sa arda calorii, sa elibereze stresul si sa te ajute sa adormi mai usor, dar acestea sunt doar cireasa de pe tort. Afla si alte motive pentru a te strecura sub asternuturi cu iubitul tau.

Creste imunitatea

Sexul practicat in siguranta si moderat te poate ajuta sa stai departe de boli. Un studiu a scos la iveala faptul ca cei care fac sex o data sau de doua ori e saptamana sunt mai feriti de raceala si gripa decat cei abstinenti sau care fac sex de trei ori sau mai mult pe saptamana.

Calmeaza durerea

Stimularea vaginala produce un efect puternic de blocare a durerii, posibil datorita eliberarii endorfinelor - chimicale ale creierului cu proprietati opioide. Stimularea punctului G al unei femei poate calma durerea cu 100% in timpul orgasmului si cu peste 80% in timpul unei stimulari placute. Asta inseamna ca placerea sexuala poate sa calmeze durerile de cap, cele menstruale, crampele, durerile arteriale, si chiar durerea cronica, pentru perioade de timp ce variaza intre cateva minute si 24 de ore.Esti fericit, traiesti mai mult

O viata sexuala activa poate face corpului si casniciei mult bine peste ani: satisfactia sexuala este in stransa legatura cu calitatea vietii in general atat la barbati cat si la femei. Pentru barbati ar putea fi si un beneficiu al longevitatii: se pare ca riscul mortalitatii este cu 50% mai scazut pe o perioada de 10 ani la barbatii care au orgasme frecvente (doua sau mai multe pe saptamana) decat la cei ce ating climaxul mai putin de o data pe luna.

Foloseste-o sau pierde-o

La femeile trecute de menopauza, sexul frecvent (de trei ori sau mai mult pe luna) poate preveni atrofierea vaginala si uscaciunea. Un posibil motiv: femeile ce se angajeaza in activitati sexuale regulate ar putea avea mai multi estrogeni naturali circuland in corpul lor, ceea ce protejeaza tesutul vaginal.

La barbati, ejacularile frecvente pot avea legatura fie cu imbunatatirea functiilor sexuale, dar si cu un risc micsorat in cancerul de prostata. Rezultatele unui studiu atesta ca barbatii care au raportat 21 sau mai multe ejaculari pe luna au un risc de cancer cu 33% mai mic comparativ cu cei care au 4-7 ejaculari pe luna. Golind periodic prostata in timpul ejacularii se elimina produsele cangerigene din sperma.

Regleaza hormonii

Femeile care au contact sexual cel putin o data pe saptamana (atunci cand nu au menstruatie) tind sa aiba cicluri menstruale mai regulate, o temperatuira bazala a corpului mai fertila, si niveluri de estrogen substantial mai ridicate decat cele care au mai putina activitate sexuala. Femeile care fac sex saptamanal (in fiecare saptamana, fara sa sara nici una) sunt mai fertile si imbatranesc mai incet. Odata ajunse la menopauza, au si mai putine bufeuri, o densitate osoasa mai buna si sanatate cardiovasculara.

In concluzie - sexul regulat cu persoana iubita este benefic nu numai pentru relatia ta, cat si pentru sanatatea si starea de bine generala ca corpului si mintii tale

Recomandari