Cum iti dai seama ca vrei sa iti imparti viata cu aceasta persoana?

Cum iti dai seama ca vrei sa iti imparti viata cu aceasta persoana?
  calendar_month        
Traim intr-o lume a posibilitatilor nemarginite. Asa cum exista nenumarate tipuri de masini, telefoane, cariere, asa exista si nenumarate feluri de femei. Nu e bine sa generalizam, dar de ce sa nu recunoastem... Fiecare ne putem regasi, mai mult sau mai putin, intr-un anumit tipar de personalitate si comportament. Si atunci cum ne dam seama ce este mai bun pentru noi? Cum reusim sa gasim acel gen de partener care sa ni se potriveasca si acum si maine, si peste 30 de ani? Foarte multi nu au gasit-o nici la 70 de ani. Acest articol nu isi propune sa ofere o reteta asupra succesului garantat in aceasta privinta, ci doar sa arate cate ceva.

Haide sa luam cazul barbatilor, spre exemplu, si felurile posibile in care acestia isi aleg partenera cu care isi vor intemeia o familie. Am observat ca majoritatea barbatilor au o anumita conceptie, cum ca pana la 30 de ani te distrezi, umbli din floare in floare, cunosti femei interesante, dar nu "de viitor", te joci de-a relatia si pe la 30 de ani iti gasesti una cuminte, neprihanita, cat mai naiva daca se poate, pe care sa o iei de nevasta si sa iti intemeiezi o familie cu ea. Este si asta o metoda, ati putea spune, dar atunci de ce toti divorteaza pe la 40-50 de ani? Sa fie oare de vina faptul ca s-au plictisit? Hmm, imi dau seama ca multi vad acea femeie "buna de
insuratoare" ca pe un bun de folosinta indelungata, un ajutor in a face si a creste copii, dar in nici un caz ca pe o pereche. De dragoste uneori nici nu putem vorbi.

Pana la urma, au nevoie barbatii de o "pereche"? Nu sunt ei spiritul aventurier, spiritul liber, oamenii care nu suporta sa fie "legati" ? Raspunsul meu este ca da, au nevoie. Orice om are nevoie de dragoste. Cam singura chestie pe care nu o poti cumpara inca este la moda si inca o cauta cu totii, dar se pare ca putini o gasesc. De ce nu
se indragostesc oamenii? Este cel mai simplu lucru cu putinta! Este nevoie doar de 2 oameni! Nu este nevoie de credite, leasing, imprumuturi.

Este nevoie de 2 oameni compatibili sau nu pentru a intemeia o relatie? M-am gandit ceva timp la asta: daca raspunsul la intrebarea "de ce nu se indragostesc oamenii" vine tocmai de aici? Daca din cauza asa-zisei "incompatibilitati" oamenii nu isi gasesc perechea?

Hai sa luam cateva cazuri concrete... Sa spunem ca eu sunt un tip de 30 de ani, burlac, director la o multinationala, cu jeep cumparat in leasing, cu 2-3 prieteni din liceu si cu o mama posesiva. Ce ma fac in acest caz? Cine este persoana compatibila cu mine? Pai, pentru mine, femeia respectiva trebuie sa fie frumoasa ca sa o placa toti si ca sa ma reprezinte (ca deh, de-aia mi-am luat jeep, desi platesc la el de ma usuc, nu gasesc nicaieri loc de parcare si mai si consuma mult), singura, fara copii (ca astfel nu o va place mama), cu facultate (nu prea conteaza care), nu prea independenta (pentru ca eu sunt director si directorii sunt sefi, iar acasa tot sef vreau sa fiu). Ei bine, care sunt sansele ca eu sa ma indragostesc de o femeie compatibila?

Nu numai ca mi s-a micsorat plaja de actiune la 0,001% dintre femeile din Romania, dar mai exista si riscul sa o gasesc si sa nu ma indragostesc de ea. Vedeti voi, eu cred ca asta este esenta lipsei de dragoste care se pare ca este un mic flagel in zilele noastre. Oamenii isi aleg partenerii in functie de aceleasi criterii dupa care aleg si orice alt bun de larg consum, nu in functie de sentimentele pe care le au fata de aceasta persoana. Si daca nu exista sentimente la mijloc, cum sa mai si rezisti cu persoana aleasa dupa criterii atat de obiective inca nu stiu cati ani? Daca nu iubesti, indiferent de compatibiliate, o vei schimba ca si pe o masina. Azi am 20 de ani, asa ca imi iau Seat, pentru ca este o masina compatibila cu varsta si felul meu de-a fi. La 30 de ani imi iau Megane, pentru ca deja sunt altul si nu mai sunt compatibil cu Seatul. Si tot asa...Si ca sa revin la ideea initiala. Cum iti dai seama ca ea este persoana cu care vrei sa imparti toata viata? Ei bine, simplu... o iubesti!

Recomandari