Cum sa alegi pozitiile sexuale care ti se potrivesc

Cum sa alegi pozitiile sexuale care ti se potrivesc
  calendar_month        
Kama Sutra poate fi o sursa de inspiratie excelenta, dar nu este suficient sa o deschizi la intamplare si sa alegi o pozitie.

Afla care sunt elementele cheie pe care sa le analizezi cu atentie pentru a gasi cele mai potrivite pozitii sexuale.


Poti mentine entuziasmul in dormitor cu pozitii sexuale noi, dar este bine sa stii exact ce implica fiecare, pentru a evita experientele neplacute si pentru a fi cat mai satisfacuta.

Iata cei 5 factori de care este foarte important sa tii cont atunci cand alegi o pozitie sexuala.

Accesibilitatea zonelor erogene

Multe pozitii sexuale "exotice" se bazeaza pe contorsionism si ignora faptul ca sexul nu se bazeaza complet doar pe penetrare. Accesibilitatea zonelor erogene in timpul oricarei pozitii este foarte importanta.

Partenerul are nevoie de cel putin o mana libera in cele mai multe pozitii, pentru a-ti putea alinta sanii sau stimula clitorisul. Tine cont de accesibilitate atunci cand alegi pozitiile sexuale, deoarece lipsa de contact fizic cu exceptia penetrarii poate intarzia orgasmul sau il poate chiar impiedica.

Mobilitatea ambilor parteneri

Tine cont de greutatea si de mobilitatea ta si a partenerului atunci cand alegi o pozitie sexuala noua. Chiar daca toate zonele erogene ale iubitului iti sunt aproape, multe pozitii iti restrictioneaza libertatea mainilor sau implica eforturi fizice deosebite pentru a ajunge la orgasm. Daca nu-ti doresti sa faci carcei in timpul sexului, nu-ti solicita corpul excesiv.

Probabilitatea de a ajunge la orgasm

Simularea clitorisului si a punctului G cresc sansele unui orgasm puternic, iar alegerea pozitiei sexuale necesita si abordarea din aceasta perspectiva. Opteaza pentru o pozitie in care cel putin unul dintre cele doua elemente cheie intra in joc.

Incearca sa gasesti echilibrul intre ceea ce stii ca functioneaza si experimentele noi. Daca te limitezi doar la pozitiile in care stii ca poti avea orgasm sigur, poti pierde multe. Cand experimentezi de fiecare data cu pozitii tot mai indraznete, iti poti pierde punctele de reper.

Riscul de oboseala

Daca esti in forma, iar partenerul este la fel de sportiv ca tine, poti incerca pozitii mai solicitante, dar confortul este o conditie importanta pentru orgasm in cele mai multe cazuri.

Cand te afli intr-o pozitie incomoda sau miscarile de obosesc rapid, nu este pozitia sexuala care te va aduce la orgasm. Priveste partea practica a pozitiei sexuale ca sa te asiguri ca nu exista obstacole evidente pentru satisfactia ta si a partenerului.

Impactul psihologic

Dincolo de fizica si mecanica, cele mai multe pozitii sexuale au si un impact psihologic puternic. Daca simti ca o pozitie este potrivita pentru o partida rapida de sex salbatic, vei trece mai usor peste disconfort.

Multe pozitii sexuale pot intari intimitatea dintre parteneri, dar si mai multe plaseaza un singur partener in rolul dominant. Tine cont si de impactul emotional al pozitiilor sexuale. In unele cazuri, chiar daca partenerul te stimuleaza fizic corect, pur si simplu nu te simti in largul tau si risti sa nu ajungi la orgasm.


Autor: Iulia Anghel

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Fonduri pentru dezvoltare
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Sefa - Marie NDiaye
Shop Ele.rochevron_right