Domini sau esti supusa in pat? Afla cat de compatibili sexual sunteti!

Domini sau esti supusa in pat? Afla cat de compatibili sexual sunteti!
  calendar_month        
Unul din factorii care determina cat de compatibili sexual sunteti este masura in care tipurile voastre de temperament se completeaza reciproc. Legea extremelor care se atrag este perfect valabila in dormitor, acolo unde rolurile fiecaruia iau contur in cel mai evident mod. Afla cat de reusita este viata voastra sexuala, stabilind clar daca domini sau esti supusa in pat.

Relatia intima dintre un barbat si o femeie rezista pe baza unui raport intre dominare si supunere, astfel nu ar exista acel echilibru care tine doi parteneri impreuna. Daca tu esti cea care domini in timpul actului sexual, iubitul tau se va simti confortabil doar daca se regaseste in tiparul dominatului. In cazul in care esti tu cea supusa in pat, vei avea nevoie de un barbat care sa te domine. Iata o formula simpla prin care poti afla cat de compatibili sexual sunteti.

Dominarea si supunerea in pat

Fie ca o constientizati sau nu, partidele voastre de dragoste presupun un act de dominare si supunere, ordin si executare, daruire si primire.

dominatorul: este cel care se excita detinand controlul, care se afla mereu intr-o pozitie superioara si dicteaza regulile jocului. supusul: este cel pasiv, care vrea sa fie dominat, condus, aflat la "mila" dominatorului, penetrat si legat (dupa caz).

In general, persoanele dominatoare sexual sunt cele care au un temperament extravertit in viata cotidiana, iar cele supuse sunt indivizi introvertiti, care prefera sa ii lase pe ceilalti sa epateze si sa faca toata "treaba".

In mod evident, dominatorul va avea nevoie de un supus pentru a simti cu adevarat placere, pe cand partenerul introvertit nu se va bucura cu adevarat de sex daca cealalalt nu preia controlul.

Atractia sexuala si temperamentul

De cele mai multe ori, oamenii se simt atrasi sexual in mod natural de persoanele capabile sa le echilibreze temperamentul: un dominator va cauta firi supuse si invers. Nu sunt putine nici cazurile in care alegerile erotice sunt dictate mai degraba de convingeri logice, decat de instinct, ajungandu-se inevitabil la incompatibilitate pe plan erotic.

De pilda, o femeie puternica isi poate dori, rational, un barbat intelectual si impunator, pentru a constata ulterior ca atractia pasionala intarzie sa apara. Motivul este foarte simplu: partenerul cu acelasi profil de personalitate nu se simte confortabil in rolul supusului si isi inhiba dorintele, ambii ajungand sa se "lupte" pentru pozitia dominatorului.

Dominarea si supunerea in relatia ta

Analizeaza cu atentie raportul dintre dominare si supunere in relatia ta. Daca fiecare dintre voi va regasiti predominant in roluri diferite, atunci iti poti explica de ce va intelegeti de minune in intimitate.

Doi dominatori vor incerca constant sa il supuna pe celalalt, iar doi supusi vor cauta in zadar liderul care sa ii domine. Inca nu ti-ai dat seama de tipul de profil al iubitului tau? Intreaba-l pur si simplu care pozitie sau practica sexuala il excita mai mult:

pozitiile in care se afla deasupra, doggy-style-ul si senzatia de a face ce isi doreste cu tine, fara aprobare? (dominator) pozitiile in care pierde controlul, se inchina dorintelor tale si se simte vulnerabil? (supus)

Daca, in final, constati ca sunteti amandoi in aceeasi tabara, propune-i un compromis sanatos pentru relatia voastra: schimbul echitabil de roluri, de la dominator la supus, astfel incat amandoi sa primiti ceea ce va excita cu adevarat. Cine stie, ar putea sa gasiti foarte multa satisfactie si in acest joc incitant.


Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

The bell...
  • person

    "alege`ti singur calea si nu te lasa jucat in picioare..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right