Iti lipseste pofta de sex? Iata care sunt lucrurile care iti taie cheful pentru amor

Iti lipseste pofta de sex? Iata care sunt lucrurile care iti taie cheful pentru amor
  calendar_month   update 15 Oct 2015, ora: 13:39      
Apetitul tau sexual are de suferit si nu stii de ce? Potrivit unui studiu recent, 53% dintre femei sustin ca se confrunta cu un libido scazut, fapt care face ca nu sexul sa nu fie pentru ele o prioritate.

Iata ce anume poate duce la scaderea interesului pentru raporturi sexuale cu partenerul de viata:

Iti place foarte mult branza

Testosteronul este un element cheie al apetitului sexual atat pentru barbati, cat si pentru femei. Si, din pacate, consumata de mai multe de cinci ori pe saptamana, branza poate reduce nivelul de testosteron. Cum? Acesta contine o enzima, aromataza, care transforma testosteronul in estrogen. Acelasi lucru il fac si iaurtul, cerealele, ciocolata si alcoolul.

Esti foarte stresata

Presiunea zilnica si problemele financiare te-ar putea tine departe de partener. Cand creste cortizolul, cunoscut si drept hormonul stresului, se creeaza un efect de domino care duce la scaderea nivelului de testosteron si implicit a libidoului.

Nu bei suficienta apa

Chiar daca iti vine greu sa crezi, deshidratarea este strans legata cu pofta de sex. Cum asa? Ei bine, atunci cand nu bei suficienta apa va incepe sa te doara capul, devii mai obosita, mai iritata si implicit vei resimti si o uscaciune la nivelul vaginului. Practic, cu cat mai multa apa bei in timpul zilei, cu atat mai bine te vei simti in intimitate.

Nu dormi suficient

Te simti mult prea obosita? Si faptul ca nu dormi suficient este un alt motiv pentru care amorul nu ti se mai pare suficient de important. Oboseala poate duce la depresie si la cresterea in greutate.

Iei medicamente

Antidepresivele te pot impiedica sa intri in stea "starea de spirit" necesara unei partide de sex, intrucat unul dintre efectele lor nefericite este tocmai scaderea libidoului. Si chiar daca totusi faci o incercare, vei observa ca, in cazul barbatilor intarzie ejacularea, iar in cel al femeilor intarzie orgasmul.

Iei anticonceptionale

Desi pare ironic, pilulele contraceptive tai pofta de sex. Acelasi lucru este valabil si pentru alte forme de control al nasterilor cum ar fi inelele vaginale sau dispozitivele intrauterine. Acestea pot duce si ele la randul lor la crestere in greutate si la dureri de cap.

Fumezi

Daca tu sau partenerul tau fumati tigari sau trabucuri, atunci ai putea sa pui lipsa chefului pentru iubire chiar pe seama acestui viciu. Fumatul predispune la ateroscleroza, fapt care reduce fluxul de sange la nivelul penisului sau al vaginului.
Recomandari