Karezza: barbatul trebuie sa faca totul in timpul sexului?

Karezza: barbatul trebuie sa faca totul in timpul sexului?
  calendar_month        
Karezza este un mod spiritual de a face dragoste, o forma de sexualitate prin care doi parteneri mediteaza la iubirea pe care o impartasesc. Initial, Karezza era considerata o forma de sex in care barbatul trebuie sa faca totul in timpul partidei.

Interpretari ulterioare arata ca practica sexuala aproape platonica este o colaborare nestingherita intre doi indragostiti, la nivel erotic.


Asadar, Karezza (n.r. din cuvantul italienesc "carezza", tradus prin "mangaiere") inseamna "gustarea" contactului fizic de catre parteneri, fara ca acestia sa aiba ca scop principal atingerea orgasmului. Obiectivul acestei forme de a face dragoste este revigorarea vietii de cuplu prin intensificarea sentimentelor dintre un barbat si o femeie. Numita si "coitus rezervatus", Karezza inseamna evitarea ejacularii si mentinerea placerii sexuale pe termen lung.

Karezza si rolul barbatului in timpul sexului

Metoda Karezza a fost gandita ca o forma de continenta ejaculatorie masculina. De aceea, s-a propagat ideea ca barbatul este cel care face totul in timpul sexului de acest fel, intrucat de el depinde inhibarea eliminarii spermei si, evident, a conceptiei. Ulterior, Karezza a fost descrisa mai degraba ca un dans al placerii si al impreunarii fizice si sufletesti, in care orgasmul nu isi are locul.

Practicarea metodei Karezza implica acelasi comportament din partea ambilor parteneri, in care mangaierile, imbratisarile, gesturile de rasfat si afectiune, stimuleaza secretia de oxitocina (hormonul dragostei) de ambele parti.

Barbatii care au ales aceasta forma de sex isi limiteaza ejacularile la maximum 2 in fiecare luna. Treptat, ei invata sa isi controleze organismul si sa simta placere fara sa elimine sperma.

In prima faza, barbatul trebuie sa se lase atins de partenera si sa isi inhibe reactia sexuala puternica. Un masaj saptamanal de 20 de minute al organelor sale genitale, cu mintea "programata" pe ganduri "non-sexuale", creste rezistenta in fata nevoii de a ejacula. Odata ce barbatul a atins o stare superioara de erotism, fara a se lasa condus de instinct, sexul Karezza poate sa inceapa.

Partenerii se uita unul la celalalt si isi zambesc, apoi isi sincronizeaza respiratia, se imbratiseaza in pozitia linguritei si se maseaza reciproc, pentru un schimb energetic amplu. Femeia asculta bataile inimii barbatului si ii maseaza zona genitala.

Karezza si rolul femeii in timpul sexului

Reusita unei partide de Karezza depinde si de prestatia femeii in timpul sexului. Miscarile ei voluptoase pot dezechilibra armonia actului, pana in punctul in care barbatul sa isi piarda controlul propriului trup.

Femeia trebuie sa fie complet relaxata muscular, astfel incat sa contribuie la ritmul lent al interactiunii cu partenerul si sa poata simti cu adevarat placerea. In plus, este important ca barbatul sa fie lasat sa domine actul. "Tachinarea" intensa poate sa aiba loc prin deschiderea labiilor pentru introducerea superficiala a capului penisului in vagin, fara miscarea "du-te vino" a sexului conventional.

Atitudinea mentala a femeii este esentiala: este important ca aceasta sa fie calma, stapana de sine, increzatoare in feminitatea ei, curata la trup si suflet. Incurajarile constante, gesturile delicate si pozitive contribuie in mod crucial la crearea legaturii fiziologice si spirituale superioare.

Cuplurile care practica metoda Karezza in mod regulat sustin ca aceasta le ofera o forta puternic transformatoare, prin care depasesc barierele trupesti, pamantene.Autor: Adelina Dobrin

Recomandari

Newsletter Ele.ro

elena udrea e o mincinoasa si goneste bloggerii ce-o critica.
  • person

    "nu m-am plictisit de viata.au trecut 30 de ani de cand respir aer poluat,dar rezist."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right