Nimfomania sau dependenta de sex la feminin

Nimfomania sau dependenta de sex la feminin
  calendar_month        
O femeie care isi exprima sexualitatea in mod deschis si care are numerosi parteneri sexuali primeste adesea eticheta de " nimfomana ". Cu toate acestea, termenul descrie o problema de natura psihologica si poate provoca multa suferinta femeilor care se confrunta cu aceasta. Descopera, in continuare, ce inseamna nimfomania si perceptia pe care o au barbatii asupra sa!

Nimfomania, sinonima cu hipersexualitatea si erotomania, nu a putut fi definita cu exactitate, cu precadere din cauza conventiilor sociale care determina care este nivelul "normal" de dorinta sexuala. Chiar si asa, nimfomania, ca problema psihica, se refera la dorinta sexuala de nestavilit, care nu poate fi satisfacuta si care presupune, de multe ori, parteneri sexuali numerosi si/sau folosirea compulsiva a materialelor pornografice.

Dorinta sexuala exagerata feminina poate fi o dependenta si are nevoie de un tratament adecvat pentru a putea fi tinuta sub control.

Cauzele nimfomaniei

Cauzele exacte ale nimfomaniei raman o necunoscuta si astazi. Rezultat al unui dezechilibru atat chimic, cat si emotional, hipersexualitatea feminina poate fi declansata de anumite evenimente aparute in existenta femeilor care prezinta o predispozitie catre nimfomanie (din cauze ereditare sau de mediu).

Exista o serie de factori de risc care ar putea determina aparitia nimfomaniei. Printre acestia se numara:

- istoric familial de boli mentale
- orientare homosexuala
- istoric personal de boli mentale
- eveniment traumatizant recent

Perceptia asupra femeii nimfomane

De regula, o femeie care sufera de hipersexualitate este perceputa ca avand un apetit sexual exagerat, ca o femeie de moravuri usoare, incapabila sa fie fidela. Toate aceste atribute descriu o femeie nimfomana pentru simplul fapt ca nevoile sale sexuale sunt intr-atat de puternice, incat nu pot fi controlate, iar o relatie cu un singur partener devine un deziderat greu de atins.

Daca nimfomania este o boala, termenul de "nimfomana" poate fi folosit si ca insulta (de cele mai multe ori), atunci cand un barbat cauta razbunarea prin degradarea voita a unei persoane de sex feminin. Cu toate acestea, este de la sine inteles ca nu orice femeie cu un apetit sexual crescut este automat o persoana care sufera de erotomanie.

De altfel, cercetarile specializate au indicat ca o femeie afectata de nimfomanie este incapabila sa obtina satisfactia sexuala - de unde si numarul exagerat de partide de sex si parteneri sexuali -, implicit orgasmul . Simturile unei astfel de femei sunt denaturate, astfel ca frustrarea sexuala nu intarzie sa apara.

La capatul opus al spectrului se afla barbatii care si-ar dori sa intalneasca o femeie "nimfomana" pentru a beneficia de apetitul sau sexual de neoprit. Daca, insa, experienta poate fi placuta din punct de vedere fizic pentru reprezentantii sexului tare, cea emotionala este mai putin fericita (cauzele fiind cele expuse anterior - imposibilitatea femeii de a fi fidela unui singur barbat, la care se adauga nevoia de atentie etc.).


Autor: D.S.

Sursa: foto: how-topickupgirls.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Drumuri in desert
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right