Psiholog Loredana Ionascu : iata ce trebuie sa stii inainte de a va muta impreuna!

Psiholog Loredana Ionascu : iata ce trebuie sa stii inainte de a va muta impreuna!
  calendar_month        
Mit - uniunea consensuala reprezinta o modalitate de a ?incerca? relatia inainte de casatorie
Adevar - inainte de a cumpara o masina exista obiceiul de a o testa urmand ca decizia de a o achizitiona sa fie influentata de aceasta ?incercare?. Acest lucru nu este valabil si pentru casatorie. Uniunea consensuala nu este o pseudo-casatorie. In afara de ?hartia roz? intre cele doua forme de convietuire mai sunt si alte diferente. In general din uniunea consensuala stii ca poti iesi oricand doresti, fiecare are banii lui, de putine ori bugetul fiind comun. Cuplurile casatorite de asemenea, tind sa aiba relatii mai putin volatile.

Mit - uniunea consensuala va conduce la o casatorie puternica
Adevar ? cercetarile intreprinse au reliefat o rata a divorturilor cu 50 % mai mare in cazul cuplurilor care au locuit impreuna inainte de casatorie.

Mit - Partajare finantelor ?i a cheltuielile face ca lucrurile sa fie mai mai usoare in relatie pe viitor
Adevar - In timp ce partajarea finantelor si a cheltuielilor pare un lucru usor de facut la inceput, pe parcurs apar probleme. Exact ca in orice cuplu, disputele vor pleca de la bani. Cupluri care locuiesc impreuna au mai multe probleme financiare, decat cele casatorite. Conflictele apar de la felul in care considera fiecare ca are dreptul sa-si cheluiasca banii proprii cu atat mai mut cu cat exista o discreptanta intre venituri.Mit - Oamenii casatoriti au parte de o viata sexuala de o calitate inferioara
Adevar - este adevarat ca nivelul satisfactiei in ceea ce priveste viata sexuala este mult mai mare in randul celor care locuiesc impreuna dar aceste cupluri tind sa fie mai putin credinciose unul altuia deciAAt cuplurile casatorite, cupluri care traiesc sexul la nivel emotional mult mai intens.

Mit - Casatoria reprezinta doar o bucata de hartie
Adevar - Emotional, fizic ?i spiritual, casatoria este mai mult deciAAt o bucata de hiAArtie. Este un angajament. Vizualizarea casatoriei ca fiind doar o modalitate de a oficializa relatia o programeaza pentru esec. Daca nu sunteti unul dintre cuplurile care agreaza casatoria, si faceti acest pas doar pentru ca asa este normal, divortul va fi aproape inevitabil.

Mit - Uniunea consensuala este o chestiune temporara
Adevar - Multi oameni intra intr-o relatie consensuala sperand ca astfel vor ajunge sa se casatoreasca mult mai repede. Statisticile arata ca 60% dintre cuplurile care locuiesc impreuna nu ajung sa se casatoreasca, iar cele care supravietuiesc acestei ?incercari?, de multe ori, continua sa traiasca impreuna fara a se casatori.

Psiholog Loredana Ionascu
Clinica TerapiaM
Str. Dumbrava Rosie Nr. 12 A, Bucuresti
021 / 210 25 65

www.terapiam.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Vindecarea prin credinta, experienta personala!
  • person

    "l-am gasit pe dumnezeu, tarziu, la 33 de ani cand m-am aflat fata in fata cu moartea mea, dar l-am gasit pentru totdeauna!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right