Sexul la birou: nebunie sau fantezie?

Sexul la birou: nebunie sau fantezie?
  calendar_month        
Potrivit unui studiu, unul din doi Europeni au impartit mai mult decat o cafea si o briosa cu un coleg… dar este oare chiar atat de intelept sa ai o aventura cu cineva cu care trebuie sa dai ochii in fiecare luni dimineata la ora 9?

Daca esti atat de ocupata sa ii faci ochi dulci de dupa automatul de cafea ca nu te poti concentra asupra muncii, de ce nu? Te-ar putea impiedica sa intri in ape tulburi cu seful. Insa, daca seful este cel caruia ii faci ochi dulci, ar trebui sa te gandesti bine inainte de a fi prinsa intr-o situatie compromitatoare deasupra coapiatorului.

Partile bune…

Iti place sa mergi la munca

Cine-ar fi crezut ca te-ai putea bucura la auzul alarmei de trezire, la 6 dimineata? Unde inainte numarai zilele si orele ramase pana in weekend, acum te temi cand se apropie vineri dupa-amiaza pentru ca inseamna ca nu-l vei mai vedea pana luni. In plus, nu scoti un cuvant cand esti rugata sa stai peste program si gasesti orice scuza pentru a petrece cat mai mult timp la munca.

Fie ca esti inca in stadiul flirtului sau deja ati trecut la treaba, o romanta la munca iti poate ridica moralul si te poate face sa-ti dai cu adevarat interesul. Ai tot timpul un zambet pe fata, vrei sa impresionezi, iar seful tau va fi fericit sa vada ca iti place atat de mult ceea ce faci.

Te intelege

Munca este una din prioritatile vietii - pana la urma, este locul in care petrecem aproximativ 220 de zile pe an. Biroul este precum a doua noastra casa, de aceea ne place sa il decoram cu poze, flori, planuri, propriul playlist si asa mai departe. Este locul in care ne facem prieteni alaturi de care iesim in oras dupa munca. Este normal sa ai foarte multe in comun cu un coleg si sa va intelegeti unul pe altul. Pana la urma, cine sa te inteleaga mai bine atunci cand ai o zi proasta pentru ca seful tocmai s-a rastit la tine?

Atunci cand munciti in aceeasi companie, aveti mai multe in comun decat aveti fiecare cu restul oamenilor cu care interactionati zilnic, ceea ce inseamna ca exista un risc mai mic de neintelegeri. Intelegeti si respectati volumul de munca si responsabilitatile fiecaruia.

Atractia fata de lucrurile interzise

Un sarut rapid dupa colt, o imbratisare pasionala in lift sau fuga catre cel mai apropiat motel in pauza de masa… o relatie cu un coleg de munca poate fi un lucru foarte excitant, mai ales daca sunteti in acelasi departament sau e vorba de o relatia interzisa intre sef si asistenta.

Iar cea mai excitanta senzatie e atunci cand faci sex nebun cu "competitia": cel care a fost promovat in locul tau, sau avocatul partii adverse, cum se mai intampla uneori prin filme. Sentimentul ca incalcati regulile este un puternic afrodisiac, chiar daca nu interzice nimeni, prin lege, sa ai o relatie cu cineva din tabara adversa.

Partile rele…

Barfa la locul de munca

Toata lumea stie ca vestile circula repede la birou, nu te increde prea mult in abilitatile tale actoricesti - cineva trebuie sa va fi vazut la un moment dat in timp ce va sarutati fugar pe scari, si sa nu crezi ca a tinut secretul pentru el. Nu va dura mult pana ce toata compania va sti in ce ape va scaldati voi.

Daca esti suficient de puternica sa suporti barfele - bravo tie. Dar pregateste-te pentru ce e mai rau. Daca e seful tau, sa nu te mire cand restul colegilor vor susoti pe la colturi cand vei primi promoarea aia, fie ea si pe merit. Nu e drept, dar se intampla.59247.jpg

Ti-ar putea pune jobul in pericol

Relatiile intre colegii de munca sunt permise de lege, dar sunt rareori vazute cu ochi buni de management si colegi. Superiorii tai ar putea sa se ingrijorreze ca vei fi mai putin productiva, ca vei incepe sa-ti aduci viata privata la birou si ca vei fi distrasa.

Daca unul dintre voi ii este superior celuilalt in companie, lucrurile devin si mai complicate. S-ar putea presupune ca cel superior face abuz de pozitia lui si managementul ar putea incepe chiar sa se teama de procese pentru hartuire sexuala sau o plangere oficiala din partea "victimei" daca relatia se sfarseste. Nu este neobisnuit ca Romeo si Julieta sa fie mutati in departamente diferite pentru a evita orice fel de discutii de gen sau favoritismele.

Viata profesionala si cea personala

Poate fi placut sa stai de vorba cu el cand sunteti ultimii care pleaca de la birou seara, dar nu incerca sa construiesti o relatie in jurul vietii profesionale. Toti avem propriile interese, obiceiuri, si propria personalitate in afara orelor de program. Invatati sa va cunoasteti unul pe celalalt in weekend - iluzia ta ar putea fi spulberata atunci cand realizati ca singurul lucru pe care il aveti in comun este munca.

Daca vreti ca relatia voastra sa mearga, trebuie sa invatati sa lasati problemele de acasa, acasa, si cele de la munca, la munca. In plus, rivalitatea este o alta problema care poate sa apara daca sunteti pe posturi similare.

Si daca va despartiti?

Imagineaza-ti cum este sa dai nas in nas zi de zi cu nemernicul care te-a parasit - va trebui sa-i suporti fata, glumele, comentariile si, in cel mai rau caz, noua prietena. In cazuri extreme, schimbarea departamentului si chiar a companiei poate fi singura solutie.

Dintr-o data te vei simti ca vedeta a carei viata personala e pusa pe coperta tuturor ziarelor - toata lumea va avea un cuvant de spus despre viata ta privata: "Ti-am zis eu…", "Sa vedem daca mai primeste mariri de salariu si promovari acum…" si asa mai departe. Cu suguranta asta e ceva de luat in considerare inainte de a pune mana pe armasarul de la birou. Oricat de sexy ar fi, ai grija la consecinte.


Te mariti? Intra in comunitatea planificarenunta.ro!

Recomandari