Copilul ciclop. S-a nascut un bebelus cu un singur ochi in mijlocul fetei

Copilul ciclop. S-a nascut un bebelus cu un singur ochi in mijlocul fetei
  calendar_month        
Un baietel din Egip s-a nascut cu o malformatie extrem de rara: copilul are un singur ochi in mijlocul fetei si nu are nas. Medicii nu ii dau mai mult de cateva zile de trait.

Bebelusul, spun medicii, sufera de ciclopie, o maladie rara care si-a luat numele dupa uriasul cu un singur ochi din mitologia greaca, boala care ar fi cauzata de expunerea fatului la radiatii in timp ce se dezvolta in uterul mamei sau de o combinatie de medicamente luata de mama lui.

Baietelul s-a nascut la un spital privat din El Senbellawein, in Egipt. Dr. Ahmed Badruddin, cel care supravegheaza starea nou-nascutului in spital, a declarat pentru presa din Egipt ca micutul are si alte si alte malformatii si cel mai probabil nu va supravietui decat cateva zile.

Familia, care primeste consiliere psihologica, a decis sa publice o imagine sfasietoare cu micutul abia nascut, scrie dailymail.co.uk.

Ciclopia poate aparea la 4 din 1.000 de sarcini, insa cel mai adesea sarcina nu este dusa pana la termen. Aceasta maladie este mai des intalnita la animale.

Recomandari