Pentru barbati, sotiile frumoase sunt secretul unei casnicii de durata

Pentru barbati, sotiile frumoase sunt secretul unei casnicii de durata
  calendar_month   update 22 Nov 2013, ora: 16:58   photo_cameracasnicie fericita    
O casnicie frumoasa si de durata este visul oricarei femei, iar pentru acest vis multe doamne sunt dipuse sa faca orice sacrificiu. Haine calcate, mancare gatita, curatenie luna in casa, o grija deosebita pentru sot si copii, o comunicare excelenta cu partenerul, o viata sexuala variata si lista ar putea continua la nesfarsit.

Dar lucrurile nu sunt atat de simple. Se pare ca, indiferent cat ne-am stradui noi, barbatii au o alta parere. Domnii considera ca secretul unei casnicii indelungate si fericite nu consta in compatibilitatea dintre personalitatile celor doi soti, nici in existenta unor interese similare, ci in frumusetea femeilor cu care sunt casatoriti.

Si nu sunt vorbe goale, o cercetatoare din statul american Texas a descoperit ca barbatii casatoriti cu femei frumoase au casnicii mai fericite, iar nivelul de satisfactie maritala se mentine in timp la un nivel inalt, informeaza dailymail.co.uk.

Pentru femei, frumusetea nu conteaza

Binenteles ca in cazul femeilor lucrurile nu stau la fel. Potrivit acestui studiu, gradul de atractivitate al sotului nu influenteaza nivelul de fericire si de satisfactie al sotiilor.

Andrea Meltzer, profesor de psihologie la Southern Methodist University Dedman College of Humanities and Sciences, a stat de vorba cu peste 450 de tineri casatoriti, pe parcursul unei perioade de patru ani.

Analiza a inclus patru studii diferite, realizate pe patru grupuri de tineri casatoriti. Inainte de inceperea studiului, fiecare participant a primit un scor de atractivitate din partea unui comitet independent de cercetatori.

Pe parcursul celor patru ani, fiecare sot si fiecare sotie au fost invitati, separat, de pana la opt ori, sa isi declare nivelul de satisfactie in privinta vietii de cuplu.

Frumusetea ii satisface pe barbati

Sotii din toate cele patru grupuri s-au declarat mai satisfacuti decat sotiile lor la inceputul casniciei.

In timp, barbatii ale caror sotii au primit un scor de atractivitate ridicat si-au mentinut satisfactia maritala la un nivel mai mare decat cel declarat de sotiile lor.

La randul lor, sotiile frumoase s-au declarat, in medie, mai satisfacute, iar autorii studiului au atribuit acest nivel de satisfactie urmatorului principiu: un sot mai fericit face ca mariajul in sine sa fie mai fericit.

In schimb, atractivitatea sotului nu a avut un impact asupra casniciei. Femeile nu s-au declarat nici mai fericite, nici mai putin fericite - nici la inceputul casniciei, nici pe parcursul celor patru ani - datorita sau din cauza gradului de atractivitate al sotilor lor.

Noua analiza confirma concluziile formulate de profesorul Benjamin Karney care a coordonat un studiu similar in 2008.

Potrivit profesorului Karney, barbatii cu sotii frumoase "simt ca au facut o afacere buna" si sunt dedicati relatiei lor, intrucat simt ca au avut noroc sa se casatoreasca cu femei frumoase - cu alte cuvinte, ei nu vor sa isi puna relatia in pericol. Acest lucru face ca sotiile sa fie mai fericite si casnicii, mai fericite, de asemenea.

Recomandari