Skip to article

Certurile despre bani in relatia de cuplu. Cum sa le evitati si sa treceti cu bine peste ele!

Certurile despre bani in relatia de cuplu. Cum sa le evitati si sa treceti cu bine peste ele! Banii si relatia de cuplu
El a ramas fara job, banii sunt putini si iese scandal din orice. Tu inca lucrezi si el vrea sa te justifici pentru fiecare banut pe care il cheltui, iar, in plus, se enerveaza atunci cand indraznesti sa cumperi ceva nu atat de important pentru casa sau pentru tine. Este doar un scenariu posibil, atunci cand intr-un cuplu sunt probleme cu banii.

Inevitabil, in aceste vremuri atat de grele, discutiile in contradictoriu care pornesc de la bani sunt la ordinea zilei, in foarte multe cupluri. Dar cum se ajunge de la simple discutii, la adevarate scandaluri si, mai ales, cum poti aplana astfel de conflicte?

Cum te simti tu

Plina de resentimente, furioasa si ingrijorata asupra viitorului. Cu toate ca n-o sa recunosti niciodata, simti ca barbatul tau te-a dezamagit.

Cum se simte el?

Ingrozit, rusinat si furios ca nu isi poate intretine familia. Desi nu ar recunoaste asta niciodata, si el are resentimente in privinta ta, ca tu ai o slujba, iar el nu.

Cum rezolvati problema?

Psihologii sustin ca certurile despre bani au rareori legatura cu banii.

De fapt, va certati despre putere, control, prioritati si valori. Incetati sa va mai faceti rau unul altuia si incepeti sa vorbiti deschis despre anxietatile si temerile prin care treceti.

Amandoi realizati ca trebui sa fiti responsabili cu cheltuirea banilor acum, doar ca mai trebuie sa ajungeti la un compromis asupra lucrurilor pe care le considerati esentiale.

O data ce ati facut acest lucru, veti putea sa luati decizii practice si viata va deveni mai usoara.

Orice ar fi, nu va pierdeti speranta, incercati sa vedeti totul ca pe o situatie temporara care se va rezolva.

Munca in echipa

Indiferent de motivul pentru care aveti discutii din cauza banilor, un prim pas ar fi stabilirea unui plan de venituri si cheltuieli, pentru fiecare luna. Nu uitati de categoriile mari de cheltuieli obligatorii (intretinere, chirie, curent electric, rata la banca, gradinita etc) si se aloca pe hartie sume rezonabile, astfel incat sa nu fiti luati prin surprindere. De asemenea, nu uitati de cheltuielile neprevazute. Este bine sa aveti o suma alocata pentru astfel de cazuri de urgenta.

Astfel, veti simti ca detineti amandoi controlul si ca lucrati intr-o echipa.

Articole recomandate

Cati bani au strans vedetele de la propriile nunti. Sume colosale! Cati bani au strans vedetele de la propriile nunti. Sume colosale!
Multe persoane sustin ca, in zilele noastre, nunta este o adevarata afacere. Cu o investitie nu foarte mare, mirii isi pot multiplica suma investita fara un efort deosebit.Vedetele de la noi au experimentat deja acest gen de afacere si, ce-i drept, multe dintre ele si-au rotunjit substantial sumele
Invata sa mananci sanatos cu bani putini. 7 solutii simple! Invata sa mananci sanatos cu bani putini. 7 solutii simple!
La prima vedere, o dieta alimentara sanatoasa care nu iti produce o gaura in buget este ceva aproape imposibil. Si totusi, daca optezi pentru o astfel de mancare naturala, nu inseamna ca trebuie sa te coste o avere. Iata cateva reguli pe care sa le aplici daca vrei sa mananci sanatos cu bani
Ce este mai important in cariera: satisfactia jobului sau banii? Ce este mai important in cariera: satisfactia jobului sau banii?
Ai prefera mai degraba sa ai un job anost, dar foarte bine platit sau unul care te stimuleaza cu adevarat, dar cu un salariu modest? Aceasta este intrebarea pe care multi tineri abia patrunsi pe piata muncii si-o adreseaza. Pana la urma, ce este mai important in cariera: satisfactia jobului sau