Skip to article

5 pasi pentru depistarea problemelor de tiroida

5 pasi pentru depistarea problemelor de tiroida
Descoperirea in faza incipienta a problemelor de tiroida te poate ajuta sa eviti simptome inconfortabile si complicatii periculoase.

Desi trebuie sa mergi la medic pentru a-ti face analizele de sange si diagnosticare, poti sa realizezi si o auto-examinare la tine acasa: tot ce-ti trebuie este o oglinda si niste apa!

Pasul 1

Asaza-te in fata oglinzii astfel incat sa-ti poti vedea clar zona gatului. Concentreaza-ti atentia asupra zonei dintre marul lui Adam si clavicula: aici este localizata glanda tiroida .

Pasul 2

Da-ti capul pe spate, astfel incat sa ai barbia indreptata in fata. Apropie-te de oglinda si asigura-te ca vezi bine zona mentionata la pasul 1.

5 pasi pentru depistarea problemelor de tiroida

Pasul 3

Ia un pahar cu apa si incepe sa bei. In timp ce inghiti, fii atenta la aceasta zona. Uita-te la orice care pare neobisnuit, ca de exemplu o umflatura (ai grija sa nu confunzi umflaturile cu marul lui Adam). Repeta de cateva ori acest pas pentru a te asigura ca nu ti-a scapat nimic.

Pasul 4

Mai bea niste apa. De data aceasta, palpeaza zona dintre marul lui Adam si clavicula, in timp ce inghiti. Continua sa palpezi si dupa ce ai terminat apa.

Pasul 5

Daca totul pare normal, ai terminat! Insa daca ai observat zone nefiresti sau umflaturi in zona glandei tiroide, mergi la doctor. Se poate sa nu fie ceva serios, dar se poate sa fie si o dereglare a tiroidei sau chiar cancer.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există