Skip to article

Abordari inovative in tratamentul cancerului pulmonar si gastric

Abordari inovative in tratamentul cancerului pulmonar si gastric
Noi abordari terapeutice inovative Roche prezentate la ASCO 2009, cel mai important congres international de oncologie

La ASCO 2009 au participat aproximativ 4000 de medici oncologi din intreaga lume, lucrarile desfasurandu-se la Orlando, in perioada 29 mai - 2 iunie 2009.

Roche a anuntat in cadrul celui mai important congres de oncologie, ASCO 2009, desfasurat recent la Orlando, rezultatele unor studii clinice deosebit de importante, ce reprezinta noi abordari inovative in tratamentul pacientilor cu cancer pulmonar si gastric, doua dintre cele mai grave forme de afectiuni maligne. Aceste rezultate intaresc pozitia Roche de lider incontestabil in domeniul oncologiei.

Noi descoperiri in cancerul pulmonar - cresterea supravieturii fara a fi necesara continuarea chimioterapiei

Unul dintre studiile prezentate de Roche in cadrul ASCO a demonstrat ca o combinatie de molecule din portofoliul de oncologie al Roche prelungeste supravietuirea fara progresia bolii la pacientii cu cancer pulmonar cu celule non-mici (NSCLC) avansat, cu 4.8 luni, comparativ cu 3.7 luni in cazul terapiei de mentinere standard.

Aceasta forma de cancer pulmonar, deosebit de agresiva, progreseaza rapid, de aceea prelungirea duratei de viata reprezinta o performanta importanta in tratamentul bolii. Un element esential este faptul ca aceste rezultate au fost obtinute fara a fi necesara continuarea chimioterapiei.

Cancerul pulmonar - o provocare terapeutica

Cancerul pulmonar este cea mai des intalnita forma de cancer, la nivel global inregistrandu-se anual 1.5 milioane de noi cazuri.

Dintre acestea, pacientii cu NSCLC reprezinta aproape 75% din totalul bolnavilor, aceasta fiind o forma de cancer cu progresie rapida. Doar 1 din 10 persoane cu cancer pulmonar este in viata la 5 ani de la momentul diagnosticarii.

Ca urmare, extinderea perioadei de supravietuire fara progresia bolii si reducerea efectelor adverse sunt factori cheie in tratamentul pacientilor cu cancer pulmonar. La nivel mondial, in fiecare zi, peste 3.000 de oameni mor din cauza acestei maladii.

Un medicament folosit astazi cu succes in tratarea pacientelor cu cancer de san HER-2 pozitiv - eficient si in tratamentul bolnavilor cu cancer de stomac.

Rezultatele studiului clinic ToGA, prezentate de Roche la ASCO 2009 au demonstrat ca utilizarea unui medicament Roche folosit in prezent cu succes in tratarea cancerului de san HER-2 pozitiv, in combinatie cu chimioterapia standard, creste rata de raspuns la tratament si prelungeste supravietuirea pacientilor cu cancer de stomac avansat, in medie cu aproape 3 luni, ajungand astfel pana la 13.8 luni.

Cancerul gastric in forma avansata este greu de diagnosticat, iar durata medie de supravietuire dupa diagnosticare este de aproximativ 10 luni, folosind terapiile disponibile in prezent.

De asemenea, acest studiu international a aratat ca folosirea acestui medicament reduce cu 26% riscul de deces la pacientii cu cancer de stomac HER-2 pozitiv in stadiu avansat si inoperabil.

Cancerul de stomac

Cancerul de stomac este a doua dintre cele mai grave forme de cancer in intreaga lume, cu peste 1.000.000 de noi cazuri diagnosticate in fiecare an. Depistarea precoce este dificila, datorita faptului ca majoritatea pacientilor nu acuza simptome in fazele incipiente ale bolii. Aproximativ 22% din tumorile de stomac sunt HER-2 pozitive.

Stiati ca ... despre cancerul pulmonar

-In lume, cele mai multe decese prin cancer se datoreaza cancerului pulmonar - mai mult decat cele cauzate de cancerul de san si de prostata impreuna?
-La fiecare 30 de secunde undeva in lume o persoana moare din cauza cancerului pulmonar
-40% dintre fumatorii care incep sa fumeze in adolescenta si continua sa fumeze si dupa aceasta varsta nu vor ajunge la pensie?

Roche - lider mondial in oncologie

Lider in domeniul medicamentelor adresate cancerului, compania farmaceutica Roche este implicata in descoperirea de noi medicamente eficiente pentru tratamentul diverselor tipuri de cancer. In anul 2008, vanzarile produselor din portofoliul de oncologie al Roche au crescut cu 15% comparativ cu anul 2007, la 19.7 miliarde de franci elvetieni, confirmand astfel pozitia Roche de lider mondial in oncologie.

Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este una dintre cele mai importante companii farmaceutice bazate pe cercetare si dezvoltare si unul dintre liderii mondiali in domeniu, prin cele doua divizii ale sale: Roche Pharmaceuticals si Roche Diagnostics.

Abordari inovative in tratamentul cancerului pulmonar si gastric


Roche este cea mai mare companie de biotehnologie la nivel mondial, oferind produse si servicii inovatoare destinate detectiei precoce, preventiei, diagnosticului si tratamentului bolilor. Grupul Roche contibuie astfel, pe o scara larga, la imbunatatirea sanatatii si calitatii vietii oamenilor.

Roche este lider mondial in oncologie, transplant si diagnosticare in - vitro, lider de piata in virologie si este activ in alte arii terapeutice majore cum ar fi bolile autoimune, bolile inflamatorii, problemele metabolice si bolile sistemului nervos central.

La sfarsitul anului 2008, vanzarile globale ale diviziei de farmaceutice se ridicau la 35.9 miliarde de franci elvetieni, iar divizia de diagnostice a anuntat vanzari de 9.7 miliarde de franci elvetieni. Roche a incheiat acorduri de cercetare si aliante strategice cu numerosi partaneri, detine pachetul majoritar de actiuni la Genentech si Chugai si a investit in anul 2008 peste 8.8 miliarde de franci elvetieni, in cercetare si dezvoltare.

La nivel global, Grupul Roche are aproximativ 80,000 de angajati. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa accesati www.roche.ro.

Articole recomandate

Busuiocul: ce beneficii are pentru sanatate si contraindicatii Busuiocul: ce beneficii are pentru sanatate si contraindicatii
Busuiocul este o planta medicinala cunoscuta si sub numele de Alhabega, Alfabega, Basilic, iarba regala si este folosit ca un remediu excelent pentru afte, tuse si dureri in gat. Denumirea stiintifica pentru busuioc este Ocimum basilicum L. Busuiocul este un arbust care poate atinge 60 cm pana la 1
5 lucruri intelese gresit despre somnul de dupa-amiaza 5 lucruri intelese gresit despre somnul de dupa-amiaza
Tot mai multe studii sustin ideea ca un pui de somn dupa amiaza aduce o multime de beneficii organismului. Cu toate acestea, sunt si oameni care se indoiesc de evidentele oferite de oamenii de stiinta legate de un somn scurt dupa amiaza. Poate si pentru ca exista o multime de mituri gresite despre
Gestul banal care te poate feri de coronavirus Gestul banal care te poate feri de coronavirus
Cercetatorii vin cu noi informatii despre raspandirea infectiei cu coronavirus. Potrivit ultimei descoperiri, zonele in care zgomotul este reudus in spatiile inchise sunt mai sigure in ceea ce priveste posibilitatea infectarii cu noul coronavirus.  Scăderea volumului vocii contribuie la
Cum dezinfectezi corect telefonul mobil Cum dezinfectezi corect telefonul mobil
Telefonul mobil este unul dintre obiectele pe care le folosim foarte mult pe parcursul zilei. Cercetarile realizate pana acum au demonstrat ca pe acest gadget se strang foarte multe bacterii, de aceea este foarte important sa il dezinfectam corect, de mai multe ori pe zi.  In plus, potrivit
Leguma care absoarbe toate toxinele din corp Leguma care absoarbe toate toxinele din corp
Varza este una dintre cele mai sanatoase legume! Este supranumita chiar leguma aspirator de toxine, de aceea este recomandat sa o introduci in meniul tau cat mai des. Te poate ajuta sa slabesti in mod natural si sanatos, dar absoarbe si toate toxinele din organism. Are multe beneficii pentru