Skip to article

Adevarat si fals despre oboseala

Adevarat si fals despre oboseala
Atunci cand se instaleaza oboseala trebuie sa reactionezi! O oboseala care dureaza la infinit, fara niciun motiv aparent, nu este o stare normala. Ea poate fi semnul unei boli, dar si reflectia modului de viata. Pentru a elimina primul caz, cel mai bine e sa mergi la un consult. In cel de-al doilea caz, trebuie sa faci un bilant pentru a gasi proastele obiceiuri de modificat (activitati stresante, surmenare, alimentatie dezechilibrata, probleme de somn).

Oboseala poate fi un semn de depresie: Adevarat

Oboseala si lipsa de motivatie sunt simptomele curente ale depresiei.

Astenia si oboseala sunt acelasi lucru: Adevarat

Astenia este o oboseala generalizata: ne simtim obositi dimineata, cand ne trezim, desi am dormit foarte bine, activitatile cotidiene, usor de realizat, incep sa puna probleme etc.

Daca mancam bine, oboseala dispare de la sine: Adevarat

Alimentatia de proasta calitate, dezechilibrata sau insuficienta, reprezinta o cauza de oboseala. Un regim bogat in fructe, legume si cereale te va pune pe picioare.

Dupa o gripa, este normal sa fim obositi: Adevarat

Exista mai multe boli care sunt epuizante pentru organism: gripa, reumatismele cronice, cancerul. Pe perioada recuperarii trebuie sa te menajezi, fara sa-ti intrerupi activitatile normale, si sa-i acorzi organismului timp sa se refaca.

Adevarat si fals despre oboseala

Oboseala poate fi semnul unei boli ascunse: Adevarat

Acesta este si motivul pentru care, in cazul unei oboseli recente si inexplicabile, este recomandat sa consulti un medic si sa investighezi cauza.

In caz de oboseala, trebuie sa te stimulezi fortandu-te sa muncesti mai mult: Fals

Cand esti obosita trebuie sa te menajezi pentru a evita sa ajungi la epuizare. Evita deci surmenajul si stresul profesional, practica activitati placute fara excese si o activitate fizica regulata si rezonabila. Pe scurt: menajeaza-te fara sa-ti intrerupi sirul normal al vietii.

Alcoolul este un stimulant care ajuta in caz de oboseala: Fals

Consumul de alcool oboseste organismul, la fel ca si fumatul. In plus, alcoolul perturba somnul: el favorizeaza adormirea, dar dezorganizeaza apoi somnul, multiplicand trezirile nocturne.

Sportul oboseste, este deci preferabil sa eviti activitatile fizice cand esti obosita: Fals

Activitatea fizica este indisepnsabila pentru sanatate. Binefacerile sale se simt asupra sistemului muscular, osos, respirator, cardiac, dar si asupra moralului. Sportul ne ajuta sa dormim mai bine, sa ne simtim bine in propria piele. De aceea, sportul ste recomandat in cazurile de oboseala , dar cu moderatie.

Vitamina C, Vitaminele B si magneziul sunt vitaminele si mineralele anti-oboseala prin excelenta: Adevarat

Din cauza alimentatiei noastre moderne, multi dintre noi suferim de diverse carente, mai ales femeile (carente de magneziu) si fumatorii (carente de vitamina C). De aceea, o suplimentare cu acest mix de vitamine si minerale nu strica niciodata.

Articole recomandate

Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus
Cercetatorii japonezi au realizat o simulare la unul dintre cele mai rapide supercomputere privind eficacitatea purtarii vizierelor impotriva infectiei cu coronavirus. Rezultatul: se pare ca aceste viziere sunt total ineficiente în blocarea aerosolilor respiratori, potrivit modelelor studiate
Boala Alzheimer: simptome precoce Boala Alzheimer: simptome precoce
Alzheimerul este o boala care produce degenerarea creierului, provocând dementa si generând simptome precum pierderea progresiva a memoriei, dificultati de gândire si vorbire, precum si de necunoastere a obiectelor si a functiilor acestora. Boala Alzheimer se agraveaza in timp.
Iti poate afecta praful sanatatea? Iti poate afecta praful sanatatea?
Puțini oameni cunosc efectele nocive pe care praful casnic îl poate avea asupra sănătății. Rinita alergică însoțită de strănuturi, dermatită atopică, mâncărimile oculare și nazale sunt doar câteva dintre
Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi
Daca simti ca iti estef frig chiar si in zilele calduroase, este posibil sa te confrunti cu o problema de sanatate fara sa stii.  Mainile si picioarele reci  Daca simti ca ai picioarele si mainile reci mereu poate fi vorba despre o anemie, deoarece lipsa fierului in sange, principala
Cancerul pulmonar: primele simptome Cancerul pulmonar: primele simptome
Simptomele cancerului pulmonar se pot confunda usor cu cele altor boli respiratorii, cum ar fi emfizemul pulmonar, bronșita și pneumonia. În faza inițială a cancerului pulmonar nu există de obicei simptome prezente, ele apar doar atunci când este într-un