Skip to article

Aerul conditionat: nu si pentru alergici!

Aerul conditionat: nu si pentru alergici!
Mucoasa nazala a persoanelor care sufera de rinita alergica este foarte sensibila la variatiile de temperatura. De aceea, expunerea la schimbarile repetate de temperatura provoaca intensificarea simptomelor.

Rinita alergica si factorii de risc

In rinita alergica , ereditatea joaca un factor important. Apoi, expunerea repetata la alergenii aerieni, cum ar fi polenul, reprezinta unul din principalii factori de risc. De asemenea, si factori ca: tabagismul, aerosolii, poluarea atmosferica sunt sensibilizanti ai rinitei alergice.

La aceasta lista se adauga si variatiile de temperatura, carora li s-au dedicat multe studii pentru a afla mecanismele lor de actiune in aceasta boala.


Aerul conditionat: nu si pentru alergici!Rinita si temperatura exterioara

Au fost comparate doua grupuri de voluntari suferind de rinita alergica: un grup a servit drept martor, iar celalalt a fost supus la schimbari rapide si importante de temperatura.

Subiectii acestui grup au petrecut 30 de minute alternativ in doua camere in care diferenta de temperatura era de 12oC. Dupa 24 si 48 de ore li s-au facut prelevari de mucoasa nazala ce au servit drept comparatie cu celalalt grup.

Hiper-reactivitatea mucoasei nazaleAerul conditionat: nu si pentru alergici!


Comparand cele doua probe, de la grupul martor si de la grupul supus schimbarilor termice, s-a observat cel din urma grup poseda o hiper-reactivitate a mucoasei nazale.

De aceea, persoanelor care sufera de rinita alergica le este recomandat sa evite expunerile la schimbarile repetate si artificiale de temperatura. Aerul conditionat este deci de evitat. In cazul contrar, el trebuie reglat la minimum pentru a minimiza diferenta de temperatura cu exteriorul.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există