Skip to article

Alergia... sarutului!

Putem fi alergici la sarut? Intrebarea poate parea ciudata. Si totusi, cazurile nu sunt chiar asa de rare precum credeti. Insa mai mult decat actul de afectiune sau de dragoste, vinovatii sunt alergenii alimentari sau medicamentosi transmisi prin saliva sau buze.

Un sarut cu nuci!

Alimentele ce contin alune si nuci sunt adesea cauzele reactiilor alergice violente, chiar fatale. Ingestiile accidentale sunt destul de curente, dar exista de asemenea si cazuri de expunere la alergeni prin saruturi. Un simplu pupic pe obraz poate fi de ajuns!

Efectele sarutului toxic

Reactiile alergice apar de obicei foarte rapid, la mai putin de un minut dupa sarut. Acestea sunt: mancarimi localizate insotite de inflamare sau urticarie, dificultati respiratorii si, ca orice manifestare de acest fel, se impune administrarea de epinefrina (adrenalina) la spital.
Alergia... sarutului!


Conform cercetatorilor, posibilitatea unei reactii alergice survenita dupa un sarut este de obicei neglijata de majoritatea persoanelor alergice. Si totusi, este un risc de luat in seama deoarece astfel de cazuri nu sunt chiar rare!

Sarutul mortal din flacon...

Alimentele nu sunt singurele vinovate. Daca partenerul vostru urmeaza un tratament la care ati putea fi alergice (antibiotice de exemplu), atentie la saruturi!

In concluzie, nu va ingrijorati, nu exista neaparat alergia la sarut. In schimb, daca sunteti sensibile la un medicament sau la un aliment, aveti grija ca si partenerul sa fie privat de acestea, pentru a nu risca sa ajungeti la urgenta!

Articole recomandate

5 lucruri pe care sa le faci pentru sanatatea ta in 2020 5 lucruri pe care sa le faci pentru sanatatea ta in 2020
Între deadline-uri strânse la serviciu și ședințe cu părinții, încercarea de a găti sănătos pentru familie și toate celelalte sarcini pe care ni le asumăm ca femei, uităm adesea de noi și de sănătatea noastră.
Cum se transmite, de fapt, coronavirusul Cum se transmite, de fapt, coronavirusul
Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a facut noi precizari despre modul in care se transmite coronavirusul.  Noul coronavirus nu se transmite prin atingere, ci prin intermediul secreţiilor respiratorii, precizând că nu există niciun fel de
Ce nu stiai despre impantul dentar Ce nu stiai despre impantul dentar
Multi se sperie cand aud ca au nevoie de un implant dentar. Din cauza procedurii, ce pare complicata si dureroasa, dar si a costurilor. Medicii stomatologi spun insa ca este cea mai buna varianta pentru a avea o dantura impecabila, dar mai ales complet functionala. Cateva mituri spulberate vizavi
Doctor Amalia Anghel - Melanomul: cancerul care se ascunde intr-o alunita Doctor Amalia Anghel - Melanomul: cancerul care se ascunde intr-o alunita
Mulți dintre noi, am auzit de el, dar puţini știm exact ce reprezintă. Melanomul este cel mai agresiv cancer cutanat. Produce aproximativ 90% din decesele cauzate de  tumorile pielii. Acesta nu afectează doar pielea sau anexele ei (unghiile), ci și alte organe,
8 SUPER-ALIMENTE pentru cresterea ENERGIEI. Iata cum sa le folosesti! 8 SUPER-ALIMENTE pentru cresterea ENERGIEI. Iata cum sa le folosesti!
Fructele si legumele sunt excelente surse de nutrienti, vitamine, minerale, antioxidanti. Multi dintre acesti nutrienti sunt binecunoscuti pentru efectele lor asupra sanatatii umane. Dintre toate  fructele si legumele, exista 8 super-alimente care contribuie atat la cresterea nivelului de