Skip to article

Alergii la arahide

Alunele sub toate formele: boabe, uleiuri, unt de arahide.
Toate dulciurile, biscuitii si mancarurile gata preparate care poarta mentiunea "ulei vegetal si grasimi vegetale" fara alte precizari (de exemplu: chips); uleiul de arahide si untul de alune de pamant/arahide sunt, foarte des, prezente in aceste produse.

Migdalele. Ar putea prezenta un risc specific: evitati migdalele si amandinele, tartele si prajiturile cu crema de migdale etc? Atentie la produsele cu care sunt decorate prajiturile, pe baza de pasta de migdale colorata.

Totalitatea fructelor uscate oleaginoase. Din prudenta si pentru a evita alergiile "incrucisate/amestecate", se recomanda deseori, sa se elimine nucile, alunele, fisticul, migdalele, semintele de pin.

Toate glazurile de inghetata cu praf de "alune", de "fructe uscate". Atentie la nuga!
Toate "amestecurile aperitive".

Sampoanele, preparatele farmaceutice pe baza de ulei de arahide sau de migdale dulci.

Contactul cu momelile utilizate la pescuit (pe baza de arahide). Alimentele sub forma de pudra pentru pesti, pasari (de asemenea, si pentru mici mamifere) pot contine si ele arahide: exista risc mare de manipulare si de inhalare.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!