Skip to article

Alimente care iti imbunatatesc cu adevarat sanatatea

Alimente care iti imbunatatesc cu adevarat sanatatea
Parintii ne invata de mici ca trebuie sa manancam legume si fructe pentru ca "ne fac bine", dar nu ne explica adevaratele proprietati ale acestora. Afla care sunt alimentele care iti imbunatatesc cu adevarat sanatatea si te ajuta sa previi diferite boli.

Studiile cu privire la dietele bogate in fructe si legume crescute organic arata exact ce efect puternic au acestea asupra sanatatii noastre.

Afla care sunt fructele si legumele care iti imbunatatesc cu adevarat sanatatea.


Fasolea

Ignorata de multi, fasolea este o leguma miracol!

Printre beneficiile unei diete care contine un tip de fasole de doua ori pe saptamana se numara scaderea colesterolului, scaderea nivelului de zahar din sange, reglarea producerii insulinei si protectia impotriva cancerului.

Bogata in fibre si proteine, fasolea este o sursa importanta si de antiodixanti. Potrivit unei cercetari de la Universitatea Harvard, fasolea poate si incetini evolutia cancerului la nivel celular.

Ciresele

Cu putine calorii pentru valoarea lor nutritionala, ciresele si-au dovedit sunt recunoscute pentru efectul antiinflamator si antibacterial.

Bogate in antocianina, ciresele scad nivelul de acid uric din sange, reducand riscul de guta si cancer de color. Consumul frecvent scade si riscul atacurilor vasculare.

Chiar daca sezonul cireselor este scurt, aceste fructe isi pastreaza valoarea nutritionala intacta chiar si atunci cand sunt inghetate.

Spanacul

Renumit pentru continutul de fier, spanacul contine si cantitati mari de vitamina K, calciu, vitamina A, vitamina C si magneziu.

Substantele nutritive din spanac au si efecte dovedite in intarzierea bolilor oculare, in scaderea tensiunii dar si in prevenirea cancerului mamar, de colon si de prostata.

Efectele spanacului sunt mai puternice atunci cand il mananci proaspat, in salata.

Ceapa

Cu o reputatie proasta din cauza mirosului pe care il ofera respiratiei, ceapa nu trebuie insa ocolita, deoarece contine antixodidanti puternici si o dieta bogata in ceapa scade si riscul aparitiei mai multor tipuri de cancer.

De la prevenirea cancerului de prostata pana la cel de esofag sau de stomac, ceapa are un efect benefic urias atunci cand este mancata zilnic.

Pastreaza ceapa la temperatura camerei. Daca iti lacrimeaza ochii foarte puternic cand o tai, pune-o in frigider cu doar o ora inainte sa o cureti.

Varza

Stiai ca, la acelasi numar de calorii, varza iti ofera cu 11% mai multa vitamina C ca portocalele? Bogata si in vitamina K, varza a fost folosita timp de mii de ani drept medicament in China.

Introdu cat mai multa varza in dieta ta, indiferent daca este cruda sau murata. Nu ignora frunzele exterioare, care contin mai mult calciu.

Varza rosie contine de pana la patru ori mai mult polifenoli ca cea alba, aceste substante fiind deosebit de utile in prevenirea oxidarii celulara si scaderea riscului de cancer.

Morcovul

Foarte bogati in vitamina A, morcovii contin si cantitati mari de calciu, potasiu, magneziu, fosfor si vitamina C.

Studiile de specialitate au demonstrat o legatura clara intre o dieta bogata in morcovi si un risc mai scazut de cancerul veziculei, de prostata, de colon, de laringe si cancer mamar.

Inainte de a pune morcovii la fridiger, taie partea verde, care absoarbe umiditatea din restul morcovului si duce la degradarea mai rapida a acestuia.

Alege produsele organice si evita legumele si fructele de supermarket. Cantitatile mari de pesticide absorbite risca sa anuleze efectele benefice ale acestora.

Autor: Elena Radulescu

Articole recomandate

Simptomele coronavirusului pe zile. Cum se manifesta boala zi de zi Simptomele coronavirusului pe zile. Cum se manifesta boala zi de zi
Simptomele coronavirusului apar in medie la 5 zile de la contractarea virusului.  Principalele simptome sunt febra, tuse seaca, probleme de respiratie. Potrivit studiilor realizate, persoanele care au contractat virusul dar nu asimptomatice timp 12 zile este putin probabil sa mai prezinte
Cum se pot degrada in trei zile plamanii in infectia cu coronavirus Cum se pot degrada in trei zile plamanii in infectia cu coronavirus
Un medic pneumolog din Spania a postat pe pagina sa de Twitter cum se degradeaza plamanii pacientilor cu coronavirus in numai trei zile.  Plamanii din imagini sunt ai unui tanar in varsta de 28 de ani cu o forma grava de Covid-19.  "Pentru cei care cred că sunt nemuritori și
Hantavirus, un nou virus in China Hantavirus, un nou virus in China
Hantavirus este un nou virus care provoaca alerta in China. Dupa ce a fost epicentrul raspandirii epidemiei de coronavirus in lumea intreaga, China se confrunta cu o noua panica: hantavirusul. Este vorba despre un virus care a ucis luni o persoana, starnind teama ca acesta poate fi un nou patogen
Simptomele coronavirusului incep lent si se agraveaza rapid, spun medicii Simptomele coronavirusului incep lent si se agraveaza rapid, spun medicii
Pe masura ce noul coronavirus se raspandeste, medicii pot vedea mult mai clar cum se manifesta aceasta boala si cum reactioneaza organismul dupa infectarea cu SARS CoV-2. Cercetarile medicilor au aratat ca pacientii infectati cu coronavirus prezinta mai intai simptome usoare, cum ar fi o tuse
Coronavirusul rezista 17 zile pe suprafete Coronavirusul rezista 17 zile pe suprafete
Coronavirusul poate supravietui pe o suprafata timp de 17 zile, a anuntat Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA (CDC), dupa ce in cadrul unui studiu recent au fost gasite urme ale coronavirusului in cabinele de pe vasul de croaziera Diamond Princess la mai mult de doua saptamani