Skip to article

Alimente care te protejeaza de cancerul de colon

Alimente care te protejeaza de cancerul de colon
Alimentele bogate in calciu, acid folic si fibre sunt extrem de importante pentru sanatatea colonului. Acesta este expus zilnic deciziilor noastre nesanatoase de alimentatie. Alcoolul si fumatul contribuie la randul lor la dezvoltarea celulelor canceroase.

Adopta o alimentatie sanatoasa, bazata pe consumul de fructe si legume proaspete, lapte si peste. Introdu in dieta ta si broccoli, usturoi sau soia, imbatabile arme impotriva cancerului de colon.



Simptomele cancerului de colon

Cancerul de colon este o afectiune, grava, greu de diagnosticat, deoarece simptomele apar foarte rar. Exista insa cateva semne alarmante, care trebuie sa te trimita la medic. Printre acestea se numara: constipatia sau diareea constante crampele rectale sangerarea rectala balonarea scaderea brusca in greutate pierderea apetitului alimentar sange in urina sau scaun.

Stilul de viata si cancerul de colon

Cancerul de colon este influentat in mare masura de dieta alimentara si stilul de viata dezechilibrat. Obezitatea si lipsa miscarii fizice sunt in stransa legatura cu aceasta afectiune. Consumul de alimente bogate in grasimi, carnea, alcoolul si fumatul isi pun amprenta asupra sanatatii noastre, crescand riscul de tumori colorectale.

O dieta slaba in grasimi, insa bogata in fibre, fructe si legume previne acest tip de cancer. Legumele crucifere, alimentele bogate in acid folic si calciu sunt extrem de importante in preventia cancerului de colon.

Alimente care previn cancerul de colon

Broccoli. Printre legumele crucifere se numara broccoli, varza de Bruxelles, varza, conopida, gulia si hreanul. Aceste legume ajuta la eliminarea substantelor carcinogene din organism. Broccoli, in special, este una dintre cele mai importante legume crucifere care lupta impotriva cancerului de colon.

Contine substante naturale extrem de puternice, care suprima dezvoltarea celulelor cancerigene. Contine si fibre, vitaminele A, E si K, extrem de importante pentru sanatatea sistemului digestiv si imunitar.

Portocale. Portocalele sunt surse importante de acid folic, un tip de vitamina B, solubil in apa, care ajuta la sintetizarea si repararea ADN-ului. Deficienta de acid folic creste riscul de cancer de colon. Alte alimente bogate in acid folic sunt cerealele integrale, ficatul de vita, mazarea sau fasolea.

Soia. Soia este un aliment extrem de important in lupta impotriva cancerului de colon. Contine molecule naturale de grasime care sunt toxice pentru celulele cancerigene. Poate fi consumata si sub forma de lapte.

Usturoi. Usturoiul este o sursa importanta de antioxidanti, care lupta impotriva efectelor negative ale radicalilor liberi. Previne imbatranirea prematura si are proprietati antivirale si antibacteriale. Antioxidantii din usturoi stimuleaza si sistemul imunitar si ajuta la eliminarea substantelor daunatoare din organism.

Inhiba dezvoltarea tumorilor si a celulelor canceroase. Usturoiul poate fi adaugat in supe, fripturi sau legume marinate.

Lapte. Laptele este principala sursa de calciu, consumul de lapte ajutand la dezvoltarea corespunzatoare a organismului si a oaselor. Laptele ajuta si la eliminarea substantelor nocive din organism. Printre acestea se numara si celulele si tumorile canceroase.

Ton. Tonul contine cantitati importante de seleniu, un mineral care ajuta la detoxifierea organismului. Reduce si riscul mutatiilor celulare. Tonul contine si acizi grasi omega 3 si omega 6 care previn toate tipurile de cancer.

Autor: Mihaela Rotaru

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care