Skip to article

Alimentele la conserva: riscuri?

Oare alimentele la conserva sunt periculoase pentru sanatate daca le consumam in mod regulat? Cat timp putem pastra o cutie deschisa? Iata care sunt raspunsurile la aceste intrebari!

Inventat in 1795 de catre Nicolas Appert, principiul conservarii alimentelor (apertizare) se bazeaza pe doua reguli: un ambalaj perfect etans si un tratament termic pentru sterilizarea alimentelor.

Sterilizarea este utila pentru distrugerea tuturor microorganismelor care ar putea infecta sau degrada alimentele: bacterii, toxine, enzime. Conserva este deci un mediu steril care permite un consum fara pericole.

Fabricile care utilizeaza principiul apertizarii se supun unor controale sanitare foarte stricte la nivel tehnic si de trasabilitate a materiei prime.

Totusi, cateva precautii nu strica niciodata. Iata ce trebuie sa faci!

Alimentele la conserva: riscuri?

Repereaza ambalajele defectuoase (urme de rugina, capac bombat, cutie din care se scurge ceva).

Respecta datele de valabilitate inscrise pe cutiile de conserve.

Nu conserva o cutie deschisa mai mult de 48 de ore.

Spala capacul cutiei inainte sa o deschizi: astfel vei evita o posibila contaminare a continutului de eventualele murdarii exterioare.

Sterilizeaza bine borcanele pentru conservele facute in propria casa si verifica intotdeauna etanseitatea capacului.

Articole recomandate

5 afectiuni anuntate de foamea excesiva 5 afectiuni anuntate de foamea excesiva
Un apetit crescut poate fi un raspuns fiziologic normal in anumite situatii: la copiii sau adolescentii aflati in perioada de crestere, la personele care depun efort fizic sau in timpul schimbarilor hormonale cauzate de ciclul menstrual. Insa in unele cazuri, senzatia constanta de foame poate fi
8 lucruri pe care nu le stii despre sanatatea femeilor 8 lucruri pe care nu le stii despre sanatatea femeilor
Luna femeii vine cu o serie de surprize pentru utilizatoarele Docbook. Astfel, până la sfârşitul lui martie, toate pacientele vor beneficia de reduceri de până la 50% la consultații ginecologice, dermatologice, și la mamografii în clinicile partenere :
Suferi de gastrita? Iata cel mai bun remediu natural care vindeca aceasta afectiune Suferi de gastrita? Iata cel mai bun remediu natural care vindeca aceasta afectiune
Gastrita este una dintre cele mai frecvente afectiuni din ultimii ani. Pe langa tratamentele medicamentoase, gastrita poate fi tratata si cu ajutorul remediilor naturale. Printre cele mai cunoscute si eficiente tratatemente naturiste se numara lichiorul de caise. Acesta se prepara foarte usor, iar
Cei mai mari 6 factori de stres pentru femeile din Romania Cei mai mari 6 factori de stres pentru femeile din Romania
Stresul poate fi foarte nociv pentru orice persoana, femeie sau barbat. Efectele adverse pe care acesta le provoaca pe termen lung sunt atat de natura psihica, prin cazuri de depresie, dar si de natura medicala, prin probleme cardiace sau de circulatie a sangelui. Iar stresul nu i-a ocolit pe
Analize medicale obligatorii, pentru o femeie responsabila Analize medicale obligatorii, pentru o femeie responsabila
Sanatatea este cel mai de pret lucru. Iar pentru a te asigura ca organismul tau functioneaza normal, este recomandat sa faci cu regularitate o serie de teste si analize medicale. Orice afectiune se trateaza cu mult mai multa usurinta daca este depistata in stare incipienta "> in stare incipienta .