Skip to article

Alimentele la conserva: riscuri?

Alimentele la conserva: riscuri?
Oare alimentele la conserva sunt periculoase pentru sanatate daca le consumam in mod regulat? Cat timp putem pastra o cutie deschisa? Iata care sunt raspunsurile la aceste intrebari!

Inventat in 1795 de catre Nicolas Appert, principiul conservarii alimentelor (apertizare) se bazeaza pe doua reguli: un ambalaj perfect etans si un tratament termic pentru sterilizarea alimentelor.

Sterilizarea este utila pentru distrugerea tuturor microorganismelor care ar putea infecta sau degrada alimentele: bacterii, toxine, enzime. Conserva este deci un mediu steril care permite un consum fara pericole.

Fabricile care utilizeaza principiul apertizarii se supun unor controale sanitare foarte stricte la nivel tehnic si de trasabilitate a materiei prime.

Totusi, cateva precautii nu strica niciodata. Iata ce trebuie sa faci!

Alimentele la conserva: riscuri?

Repereaza ambalajele defectuoase (urme de rugina, capac bombat, cutie din care se scurge ceva).

Respecta datele de valabilitate inscrise pe cutiile de conserve.

Nu conserva o cutie deschisa mai mult de 48 de ore.

Spala capacul cutiei inainte sa o deschizi: astfel vei evita o posibila contaminare a continutului de eventualele murdarii exterioare.

Sterilizeaza bine borcanele pentru conservele facute in propria casa si verifica intotdeauna etanseitatea capacului.

Articole recomandate

Cum castigi liniste sufleteasca si cum poti tine stresul sub control Cum castigi liniste sufleteasca si cum poti tine stresul sub control
Linistea sufleteasca este sentimentul de pace interioara pe care il ai atunci cand le stii pe toate sub control si in buna regula. Uneori, vorbim despre aceasta liniste interioara ca fiind o stare opusa stresului si anxietatii. Omul modern – supus mereu presiunilor cotidiene – este,
Patru pasi pentru a pregati eficient pielea pentru plaja Patru pasi pentru a pregati eficient pielea pentru plaja
Daca inca nu ai inceput sa iti pregatesti pielea pentru soarele verii si viitoarea vacanta, nu este timpul pierdut. Si nu este vorba numai de tratamente cosmetice, ci si de ingrijirea din interior. Astfel, vei avea o piele sanatoasa, iar bronzul tau va tine mai mult. Iata patru solutii naturale pe
6 lucruri pe care nu le stiai despre oua. Ce spune culoarea galbenusului? 6 lucruri pe care nu le stiai despre oua. Ce spune culoarea galbenusului?
Ouale sunt o sursa delicioasa de vitamine din complexul B, nutrienti si proteine. Desi sunt numeroase controverse in jurul oului, nutritionistii spun ca dietele care contin ou sunt sanatoase. Mai mult, un studiu a urmarit efectele asupra organismului ale unui mic dejun cu ou, ale unui mic dejun cu
7 trucuri de frumusete cu bicarbonat de sodiu. Cum sa-l folosesti ca sampon, deodorant sau exfoliant 7 trucuri de frumusete cu bicarbonat de sodiu. Cum sa-l folosesti ca sampon, deodorant sau exfoliant
Banalul bicarbonat de sodiu poate fi utilizat la prepararea unei multimi de produse cosmetice. Nu este scump si iti poti face singura in casa. Iata 7 trucuri de frumusete cu bicarbonat de sodiu. Cum sa-l folosesti ca sampon, deodorant sau exfoliant. 1. Deodorant Amesteca bicarbonat de sodiu cu apa,
Insuficienta renala: 6 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa Insuficienta renala: 6 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
Atunci cand rinichii nu mai functioneaza corespunzator, sanatatea si starea de bine depind si de o dieta adecvata pentru a compensa modificarile produse in organism. Cu toate acestea, regimul alimentar potrivit pentru tine depinde de mai multi factori, cum ar fi gusturile personale, stadiul bolii,