Skip to article

Amway doneaza echipamente medicale Maternitatii Polizu

Amway doneaza echipamente medicale Maternitatii Polizu
Amway continua in aceasta luna sprijinul acordat "Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu din Bucuresti printr-o noua donatie acordata Maternitatii Polizu, parte a Institutului Alfred Rusescu - un aparat medical de inalta tehnologie, conceput in special pentru sectiile de neonatologie si adresata in principal nou-nascutilor cu afectiuni cardiace.

Aparatul Panda Warmer

Aparatul - denumit Panda Warmer - furnizeaza suport pentru interventii chirurgicale pe cord si proceduri de radiografie pentru nou-nascuti. Dispozitivul are integrat un sistem de resuscitare, care permite realizarea unor proceduri complexe la o scara foarte mica - cum este corpul unui nou-nascut - in care dispozitivele pentru adulti sunt inutile. Alte caracteristici importante ale echipamentului includ: modulul integrat de monitorizare SpO2 MASIMO SET™, o lumina de examinare cu pozitii multiple, ventilatie integrata (O2), senzor special pentru detectarea temperaturii corpului intr-un mod neinvaziv.

Aparatul Panda Warmer a fost achizitionat in urma campaniei "Afaceri ale inimii", derulate de Amway si filialele sale din Europa in perioada august - septembrie 2010, cand timp de doua luni, un pachet promotional special de suplimente NUTRILITE s-a aflat la vanzare, iar pentru fiecare pachet vandut, compania a donat 1 euro.

Aparatura pentru Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu

Scopul a fost de a pune aceasta aparatura la dispozitie Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului Alfred Rusescu din Bucuresti, Romania, o institutie medicala care inca de la crearea sa in 1930 a devenit unul din numele bine cunoscute in inovatie si cercetare medicala din Romania. In fiecare an, aici se nasc 3.600 de bebelusi, si peste 14.000 de pacienti (femei si copii) din intreaga tara sunt internati aici pentru teste si interventii de specialitate.

Nou-nascutii sunt una dintre categoriile de pacienti cele mai delicate, iar doctorii care ii trateaza pe acesti mici pacienti fac uneori adevarate miracole, considera Prof. Dr. Silvia Stoicescu,sef Sectie Nou-Nascuti, Spitalul Clinic Gheorghe PolizuInterventiile chirurgicale pe cord reprezinta o procedura dificila, complicata si cu risc ridicat, iar cand pacientul este un bebelus, sarcina devine de zece ori mai dificila. Stiinta si tehnologia continua sa se imbunatateasca si sa ofere personalului medical cele mai bune instrumente si echipamente pentru a-si indeplini misiunea, aceea de a salva vieti, a completat Prof. Dr. Silvia Stoicescu.

Panda Warmer - a doua donatie Amway in acest an

Panda Warmer este a doua donatie importanta de echipamente medicale de inalta tehnologie a Amway in acest an, dupa ce, in luna iulie, compania a achizitionat pentru sectia de neonatologie a Maternitatii Polizu primul monitor cerebral BRAINZ BRM3 din Romania, un echipament care monitorizeaza ambele emisfere ale creierului la nou-nascuti oferindu-le specialistilor neonatologi acces la informatii vitale 24 de ore din 24.

Aproape 10% din numarul total al nou-nascutilor (aproximativ 400 de cazuri pe an) e reprezentat de copiii nascuti prematur, care prezinta un risc ridicat de probleme neurologice. Pana la 5% dintre cazuri pot conduce la dizabilitati pe termen lung.

Daca leziunile cerebrale minore sunt descoperite la timp, exista marele avantaj ca putem administra tratamentul adecvat inca din primele faze de dezvoltare astfel incat sa putem evita consecinte mai grave precum paralizia sau retardul, iar copilul poate avea astfel sanse la o viata normala. BRAINZ BRM3 monitorizeaza functiile ambelor emisfere ale creierului la nou-nascuti oferindu-le specialistilor neonatologi acces la informatii vitale 24 de ore pe zi. Este mai bine sa prevenim decat sa tratam!, a declarat Prof. Dr. Silvia Stoicescu.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există