Skip to article

Apa de la robinet vs. apa imbuteliata

Apa de la robinet vs. apa imbuteliata
Apa imbuteliata contine mai multe bacterii decat apa de la robinet, potrivit unui nou studiu canadian.

Bei apa de la robinet sau imbuteliata? Data viitoare cand vrei sa-ti astamperi setea, nu ocoli banala apa care curge pe teava!

Studiul, condus de o echipa de 70 oameni de stiinta de la Laboratoarele C-crest Montreal, a demonstrat ca apa imbuteliata nu este atat de pura precum se credea.

"In unele sticle s-au gasit bacterii heterotrofe in cantitati revoltatoare, de 100 ori mai mari decat limita permisa", declara Dr. Microbiolog Sonish Azam.

Nimeni nu se asteapta ca apa imbuteliata sa fie lipsita de microorganisme, insa nivelul observat in acest studiu este surprinzator de mare.

Cercetatorii sunt de parere ca nu se justifica faptul ca oamenii sa cumpere apa imbuteliata cand apa de la robinet e mai buna si mai usor de procurat.

"Deloc surprinzator, consumatorul crede ca apa imbuteliata este mai scumpa decat cea de la robinet si de aceea este mai pura si mai sigura", spune cercetatorul.

In ciuda cantitatilor mari de bacterii descoperite in apa imbuteliata, Dr. Azram spune ca acestea nu sunt periculoase pentru sanatate:

"Concentratia mare de bacterii poate pune insa probleme populatiilor la risc: femei insarcinate, copii, pacienti imunocompromisi si batrani."

Asadar, apa imbuteliata ar trebui sa fie doar o optiune in cazul in care apa de la robinet nu este de calitate. Insa in momentul in care apa de pe teava este sigura, nu are niciun sens sa cumperi apa imbuteliata.

Cand pleci de acasa, ia-ti cu tine sticla de apa de la robinet si ii vei face un bine atat bugetului tau, cat si mediului inconjurator.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există