Skip to article

Boala Parkinson - simptome precoce

Boala Parkinson - simptome precoce
Boala Parkinson nu se vindeca la ora actuala, chiar daca exista medicamente eficace contra simptomelor. De aceea, cercetatorii s-au concentrat mai mult pe debutul bolii, pentru a fi detectata si tratata cat mai devreme posibil.

Mirosul este un semn prevestitor al bolii Parkinson

Un studiu japonez a aratat ca scaderea simtului mirosului poate fi considerat un semn premergator al bolii Parkinson . Cercetatorii au evaluat cu precizie simtul mirosului la 2267 japonezi in varsta, dar care nu sufereau de Parkinson.

Sanatatea acestor barbati a fost supravegheata apoi mai multi ani si s-a dovedit ca aceia care dezvoltau maladia Parkinson obtinusera in general scoruri mici la testul mirosului.

Evident, nu trebuie sa deducem ca orice persoana care nu are un nas foarte sensibil va face parkinson. Aceasta legatura nu este suficienta pentru a face o predictie, insa reprezinta un element interesant pentru medici.

Durerea - primul simptom al bolii Parkinson

Un alt studiu, italian de aceasta data, a dovedit care este rolul durerii in simptomatologia bolii Parkinson.

Durerea este un simptom care nu este citat foarte des, fiind mai putin specific decat altele, precum problemele musculare de exemplu. De aceea, bolnavul poate ignora durerea o vreme, fara sa stie ca e in pericol.

Si totusi, bolnavii de Parkinson sufera intr-adevar. Aceasta durere este provocata in general de distonii si este localizata in picioare, gambe, la gat sau la nivelul umerilor.

Cercetatorii subliniaza ca aceste dureri se dezvolta inca de la inceputul bolii. Daca ar fi recunoscute din acel moment, bolnavul ar putea sa beneficieze de o strategie mai buna de tratament.

Tremuraturile - simptomele caracteristice ale bolii Parkinson

Tremuraturile se manifesta la aproximativ 2/3 din persoanele atinse de Parkinson. Ele apar cand corpul este in repaus si inceteaza in timpul miscarilor. Bratele sunt cele mai afectate. Stresul accentueaza tremuraturile.

Rigiditate musculara si akinezie

Rigiditatea musculara: chiar si in rapaus, muschii continua sa se contracte continuu, generand dureri si rigiditate.
Akinezia: aceste termen desemneaza miscarile incetinite, de robot, lipsite de naturalete. Chiar si miscarile comune necesita concentrare, ceea ce le incetineste considerabil executia si le atenueaza spontaneitatea.

Celelalte simptome ale bolii Parkinson

Tulburari digestive - constipatie, hipersalivatie
Probleme urinare - incontinenta
Tulburari sexuale - probleme de erectie
Insomnie, somnolenta in timpul zilei
Micrografie - scris minuscul, chiar ilizibil
Boli cardiovasculare


Autor: Nuage

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există