Skip to article

Bratara anti-arsuri solare: o noua inventie!

Bratara anti-arsuri solare: o noua inventie!
Bratara care te anunta atunci cand trebuie sa te dai cu crema de protectia solara sau cand e cazul sa te retragi din soare: realitate sau fictiune? Daca tu doar visai la asta, UVSunSense a facut-o!

Pentru acelea dintre noi care adora sa faca plaja, marca americana de protectie solara a inventat o bratara care te anunta atunci cand trebuie sa te dai cu crema de protectie solara sau cand ai primit destule raze UV pentru o zi.

Cum functioneaza bratara care te protejeaza de arsurile solare ?

Singurul lucru pe care-l ai de facut este sa aplici crema cu factor de protectie solara pe bratara, dupa ce ai aplicat-o deja pe corp.

Bratara se coloreaza in violet pentru a-ti arata ca este activa. Poti apoi sa te expui la soare, in afara orelor de risc (12-16 h).

Atunci cand bratara isi schimba culoarea in maroniu inchis, inseamna ca e timpul sa aplici din nou crema cu factor de protectie.

Daca vreodata bratara devine roz aprins, inseamna ca ti-ai depasit doza de UV necesara unei zile si ca trebuie sa te retragi la umbra.

Bratara anti-arsuri solare - un gadget practic

Chiar daca acest concept al bratarii vigilente este interesant, trebuie sa fii atenta. Timpul de exepunere si sensibilitatea la razele UV variaza de la o persoana la alta.

De aceea, inainte de orice, trebuie sa asculti sfaturile medicului sau dermatologului, mai ales daca ai o piele sensibila si alba.

Continua sa aplici crema cu factor de protectie solara pe intreaga durata a zilei in care te expui la soare.

Bratara se vinde in prezent in SUA si pe site-ul firmei producatoare (www.uvsenses.com), la pretul de 7 dolari.

Articole recomandate

Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus
Cercetatorii japonezi au realizat o simulare la unul dintre cele mai rapide supercomputere privind eficacitatea purtarii vizierelor impotriva infectiei cu coronavirus. Rezultatul: se pare ca aceste viziere sunt total ineficiente în blocarea aerosolilor respiratori, potrivit modelelor studiate
Boala Alzheimer: simptome precoce Boala Alzheimer: simptome precoce
Alzheimerul este o boala care produce degenerarea creierului, provocând dementa si generând simptome precum pierderea progresiva a memoriei, dificultati de gândire si vorbire, precum si de necunoastere a obiectelor si a functiilor acestora. Boala Alzheimer se agraveaza in timp.
Iti poate afecta praful sanatatea? Iti poate afecta praful sanatatea?
Puțini oameni cunosc efectele nocive pe care praful casnic îl poate avea asupra sănătății. Rinita alergică însoțită de strănuturi, dermatită atopică, mâncărimile oculare și nazale sunt doar câteva dintre
Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi
Daca simti ca iti estef frig chiar si in zilele calduroase, este posibil sa te confrunti cu o problema de sanatate fara sa stii.  Mainile si picioarele reci  Daca simti ca ai picioarele si mainile reci mereu poate fi vorba despre o anemie, deoarece lipsa fierului in sange, principala
Cancerul pulmonar: primele simptome Cancerul pulmonar: primele simptome
Simptomele cancerului pulmonar se pot confunda usor cu cele altor boli respiratorii, cum ar fi emfizemul pulmonar, bronșita și pneumonia. În faza inițială a cancerului pulmonar nu există de obicei simptome prezente, ele apar doar atunci când este într-un