Skip to article

Cancere ce afecteaza femeile tinere

Cancere ce afecteaza femeile tinere
Octombrie este luna preventiei cancerului la san. In afara acestuia, trebuie sa mai afli si ca s-a observat cresterea numarului de cazuri de cancer tiroidian, la rinichi si melanom in randul femeilor tinere.

Spre deosebire de alte forme de cancer, cancerul la san se poate detecta devreme, avand sanse mari de vindecare in faza incipienta.

Iata care sunt celelalte forme de cancer la care trebuie sa fie atente femeile de pana in 30 ani:

Melanomul

Din 1992 se inregistreaza o crestere anuala cu 3% a cazurilor de melanom in randul femeilor cu pielea alba (procentele de imbolnaviri sunt de 10 ori mai mici la femeile africane).

Simptomele care trebuie sa te faca atenta: modificarea dimensiunii, formei sau culorii unei alunite sau cresterea unei noi formatiuni pe piele. Aceste schimbari trebuie evaluate de un dermatolog. Renunta la bronzarea artificiala si da-te cu multa crema cu factor de protectie solara.

Cancerul tiroidian

3 din 4 cazuri de cancer tiroidian le afecteaza pe femei, iar procentajele cresc intr-una din anii `90, facand ca aceasta sa fie cancerul cu cea mai rapida dezvoltare in randul femeilor si barbatilor. Cu toate astea, nu prea auzim de el.

Simptome care trebuie sa te faca atenta: o umflatura in gat, pe care doctorul o poate observa in timpul unei examinari de rutina. De asemenea, simti ca esti gatuita, ai dificultati la respirat si inghitit, durerea de gat este permanenta.

Cancerul de rinichi

Din 1975, procentele de cancer la rinichi in randul femeilor au crescut cu 2.4% pe an, potrivit organizatiei American Cancer Society.

Simptome care trebuie sa te faca atenta: din nefericire, cancerul de rinichi nu este foarte simptomatic la inceput. Insa pe masura ce progreseaza, el se manifesta prin sange in urina, durere in burta sau in spate, slabire, oboseala, febra, umflarea picioarelor. Factorul de risc numarul unu: fumatul.


Autor: Nuage

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există