Skip to article

Cancerul pulmonar - combatut de vitamina B

Cancerul pulmonar - combatut de vitamina B
Vesti bune pentru fumatori! Vitamina B6 si metionina, un aminoacid, reduc cu minimum 50% riscul de a face cancer pulmonar, releva un studiu european.

Vitamina B6 si metionina anti-cancer

O analiza de sange a 400 000 participanti la studiu, din 10 tari europene, a aratat ca persoanele care aveau concentratii sangvine mai ridicate in vitamina B6 si metionina prezentau un risc redus de a dezvolta acest cancer, fie ei fumatori , fosti fumatori sau nefumatori.

Studiul a fost publicat in prestigiosul Journal American Medical Association (JAMA).

"Rezultatele noastre indica faptul ca nivelele crescute de vitamina B6 si metionina in sange (superioare valorii medii) sunt corelate cu reducerea cu minim 50% a riscului de a dezvolta cancer pulmonar", scriu autorii.

"Daca acidul folic era si el prezent in probele de sange ale participantilor la studiu, in plus de vitamina B6 si metionina, riscul de cancer pulmonar scadea cu pana la 66%", adauga ei intr-un comunicat.

Totusi, rezultatele acestui studiu nu trebuie sa ne faca sa uitam importanta reducerii numarului fumatorilor, primordiala pentru scaderea incidentei cancerului pulmonar in lume.

Despre cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar este cel mai frecvent tip de cancer si cel mai ucigas dintre toate, ne avertizeaza autorii studiului!

Fumatul reprezinta cauza principala a imbolnavirii.

Conform Organzatiei Mondiale a Sanatatii, 1 milion de oameni mor anual ca urmare a cancerului pulmonar. 90% dintre bolnavi au in jur de 40 de ani.

In Romania, cancerul bronho-pulmonar ocupa locul intai la barbati (6000 decese anual, mortalitate 59%) si locul al patrulea la femei, dupa cancerele mamare, gastrice si de col.

La fiecare 30 de secunde undeva in lume o persoana moare din cauza cancerului pulmonar.

40% dintre fumatorii care incep sa fumeze in adolescenta si continua sa fumeze si dupa aceasta varsta nu vor ajunge la pensie!

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există