Skip to article

Ce fel de fumator esti? (II)

Ce fel de fumator esti? (II)
Oamenii au motive diferite pentru care fumeaza: de fericire, de stres, pentru a-si mentine silueta sau pentru a ramane activi pe plan social.

Fumatorii au diferite motive pentru care isi aprind tigara, insa cu totii au un lucru in comun: ar trebui sa se lase!

Pentru a renunta la acest viciu, trebuie sa stii in primul rand ce anume te face sa aprinzi tigara, ca sa poti evita tentatiile. Iata profilele tipurilor principale de fumatori: regaseste-te in ele si adopta tacticile potrivite pentru a te lasa de fumat!

Fumatorul social

Profilul: Fumezi doar in anumite situatii: la petreceri, in club, noaptea, in weekend-uri, cand te intalnesti cu cineva. Esti echivalentul tutungiu al unui bautor social. Uneori exagerezi si termini pachetul intr-un weekend, dar nu te consideri un adevarat fumator. Nu esti neaparat dependenta de nicotina, desi s-ar putea sa fii dependenta de fumat!

De ce ar trebui sa te lasi: Chiar si fumatul social dauneaza grav sanatatii si s-ar putea ca, in timp, sa devii dependenta de nicotina. Un studiu din 2005 a demonstrat ca 1/5 din fumatorii ocazionali devin fumatori zilnici in 4 ani.

Fumatorul stresat

Profilul: Faci parte din cei 47% de fumatori care spun ca fumeaza pentru a scapa de stres. Cand te chinui sa faci fata deadline-ului impus la serviciu, sau dupa o cearta cu sotul, apelezi la tigari.

De ce ar trebui sa te lasi: Se poate sa te simti mai relaxata dupa o tigara, insa fumatul te streseaza de fapt si mai tare. Yoga, meditatia si exercitiile de respiratie sunt modalitati mai sanatoase si mai eficiente de relaxare, care te pot ajuta in timpul procesului de renuntare la fumat.

Fumatorul care se lasa intruna de fumat

Profilul: Iti spui ca fiecare tigara pe care o fumezi va fi ultima. Renuntarea si reapucarea de fumat au devenit obisnuinta. Ai incercat orice: guma de mestecat cu nicotina, plasturi, medicamente, ceaiuri. Esti unul dintre cei 16% dintre fumatori care marturtisesc ca au incercat de cel putin 6 ori sa se lase de fumat.

De ce ar trebui sa te lasi (din nou): Nu renunta niciodata! Potrivit statisticilor, unii fumatori incearca fara succes sa renunte la fumat de 8 ori inainte sa reuseasca!

Fumatorul hotarat

Profilul: Esti unul din fumatorii care nu au incercat niciodata sa se lase de fumat. Nu-ti pasa ca iti distrugi sanatatea si nu-ti pasa ce gandesc oamenii despre tine. Iti place sa fumezi si pur si simplu nu-ti poti imagina viata fara tigari.

De ce ar trebui sa te lasi: Obiceiul tau te costa scump din punct de vedere financiar, iar fiecare tigara savurata iti reduce speranta de viata cu 11 minute.

Citeste si partea I a articolului!

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există