Skip to article

Cel mai avansat portal online de recrutare in domeniul medical

Cel mai avansat portal online de recrutare in domeniul medical
In perioada martie-aprilie 2011 se desfasoara cea de a VI-a editie din Romania a Targului International de Cariere Medicale si Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical si farmaceutic din Europa, primul de acest gen din Europa Centrala si de Est si primul care a fost realizat in Romania.

Evenimentul este organizat de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), in colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru Romania.


Calendarul evenimentelor este urmatorul:
BUCURESTI - 26-27 martie 2011, Rin Grand Hotel (Str. Vitan-Barzesti, Nr. 7D)
TIMISOARA - 2-3 aprilie 2011, Hotel Continental (Blvd. Revolutiei, Nr. 5)

Programul targurilor:
Sambata intre orele 11-18, duminica intre orele 11-17.

Intrarea este libera. Detalii despre evenimente, expozati si program le gasiti accesand site-ul http://www.medpharmcareers.com.

Vizitatorii se pot inscrie la eveniment pe http://www.medpharmcareers.com/index.php?mod=registration&type=candidate

"Targul International de Cariere Medicale si Farmaceutice a fost inaugurat in primavara anului 2007, ajungand acum la a VI-a editie in Romania si la a IX-a la nivel international, castigand astfel experienta si recunoastere, remarcabile in toata Europa. Este primul si cel mai mare targ de acest gen, acoperind 9 tari diferite. Ne-am creat un renume international ceea ce ne-a ajutat sa lucram cu cei mai mari si respectati angajatori si recrutatori din Europa, care revin cu placere si incredere la fiecare editie a Targului International de Cariere Medicale si Farmaceutice.

In cadrul Targurilor oferim o varietate de conferinte si seminarii, care aduc o mare valoare educationala vizitatorilor, acoperind diferite aspecte ale dezvoltarii unei cariere in medicina in strainatate, cum ar fi: invatarea limbii engleze medicale, intocmirea unui CV medical" a declarat dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com).

Al doilea eveniment din aceasta primavara are loc la Bucuresti in weekendul 26-27 martie, la Ring Grand Hotel, unde organizatorii vor gazdui peste 18 agentii de recrutare si angajatori din diferite tari europene: Germanys-next-doctors.com, Medexpert, Medicarrera, NES Healthcare, Paragona, Permedex Consulting, Dignus Medical, DocAndDoc Austria, DRC Locums, EU Health Staff, Helvetia Medicum, ID-Medical, Jorg Herrmann - Die Personalberater, Kienbaum, Medicolink, P&P Conseil, STN Locums, Triple West Medical.

Tarile unde sunt oferite cele mai multe joburi in cadrul editiei a 6-a din Romania sunt: Germania, Suedia, Danemarca, Norvegia, Franta, Austria, Elvetia, Marea Britanie, Belgia, etc.

Organizatorii de la MedPharmCareers vor lansa oficial la Bucuresti in acest weekend cea mai avansata platforma online de joburi medicale - www.medpharmajobs.com.

MedPharmJobs va fi cel mai performant site de recrutare online din domeniul medical, adunand joburi din partea angajatorilor si recrutatorilor de top din Europa, dar si de la nivel international.

Situl va prezenta cateva caracteristici unice, una dintre ele fiind posibilitatea incarcarii CV-urilor in format video. Vizitatorii Targului de Cariere Medicale de la Bucuresti din weekendul 26-27 martie vor avea oportunitatea sa filmeze CV-ul video (introducerea) cu o echipa profesionista adusa de MedPharmJobs, apoi CV-ul sa fie incarcat pe portal in cateva secunde pentru a putea fi vizionat de catre cei mai buni angajatori din Europa.

Targul se adreseaza in special medicilor specialisti si cu experienta, dar si medicilor tineri, de toate specialitatile, rezidentilor, asistentelor medicale, dentistilor, farmacistilor. In principiu, tuturor celor care doresc sa discute concret asupra sanselor lor de angajare pe piata de munca europeana in vederea luarii unei decizii de a profesa in afara tari, fie acum sau fie pe viitor.

Vizitatorii care trec pragul Targului International de Cariere Medicale vor avea ocazia sa intre in contact direct cu angajatorii si companiile de recrutare prezente, sa "ia pulsul" ofertelor de munca in strainatate. Cei interesati pot explica direct potentialilor angajatori ce doresc si cum doresc sa lucreze, discutand pe baza duratei contractului si a diferitelor modalitati de angajare.

Targul reprezinta cea mai buna oportunitate ca personalul medical sa se intalneasca cu recrutatorii, formula targurilor de acest gen fiind cu mult mai profesionista decat comunicarea via email sau telefon, unde nu se pot obtine toate informatiile deodata.

Toti vizitatorii sunt sfatuiti sa aduca la Targ mai multe exemplare ale CV-ului in diferite limbi de circulatie internationala, in functie de tara unde si-ar dori sa profeseze si sa participe pe cat posibil la cursurile si seminariile gratuite oferite in cadrul Targului, precum: tehnici de invatare ale englezei medicale, modalitati de inscriere si oportunitati de angajare in domeniul medical din diverse tari europene, sfaturi pentru intocmirea CV-ului medical.

"Angajatorii si companiile de recrutare internationale vin in Romania cu oferte de munca ce cuprind atat posturi permanente, dar si posturi temporare, tocmai pentru a veni in intampinarea tuturor nevoilor celor interesati de o cariera medicala internationala, a timpului de care dispun si a schimbarilor pe care si le doresc sa le faca sau nu" a precizat Simona Oprea, din partea companiei Houston NPA, partenerul oficial pentru Romania al Targului.

In ceea ce priveste numarul ofertelor cu care angajatorii vin la Targ, acestea se schimba zilnic/saptamanal, existand cu aproximatie 4000 de posturi disponibile in toata Europa care se adreseaza tuturor participantilor la aceste Targuri, nu numai celor din Romania, ci si celor din restul tarilor unde se desfasoara Targul in aceasta primavara.

Motivatia medicilor de a pleca din tara este influentata de reducerile salariale, situatia generala a sistemului sanitar din Romania, lipsa dotarilor si a conditiilor optime de munca din unitatile sanitare, subtinantarea sistemului si dorinta de a incepe o cariera medicala cu posibilitati salariale de aproximativ 10 ori mai mari.

Printre specialitatile medicale cele mai cautate se numara anestezia, medicina de urgenta, dermatologia, medicina interna, chirurgia si medicina generala.

Salariile si pachetele salariale oferite personalului medical din Romania difera de la o tara la alta. Pentru medicii cu experienta, salariile medii oferite in cadrul Targului International de Cariere Medicale sunt cuprinse intre 60.000-80.000 Euro/an, pentru posturi in Marea Britanie si Scandinavia. In Germania salariile sunt cuprinse intre 40.000-60.000 euro pe an.

In cazul in care cadrele medicale din Romania doresc sa urmeze o cariera in strainatate, contactarea unei agentii de recrutare prin participarea la un astfel de Targ International de Cariere reprezinta o oportunitate eficienta si extrem de importanta in procesul de recrutare, sporind astfel sansele de angajare.

La ultima editie organizata in Romania in noiembrie-decembrie 2010 au participat in jur de 8000 de cadre medicale din toata tara. Detalii despre evenimente, expozati si program le gasiti accesand site-ul http://www.medpharmcareers.com.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există