Skip to article

Crioterapia ca metoda de refacere a sportivilor

CrioBio a prezentat criosauna in cadrul celei de a XX-a editii a Conferintei stiintifice de Cercetare pentru Sport "Recuperarea si Reabilitarea in Sport", organizata de Consiliul stiintei Sportului din Romania si Institutul National de Cercetare pentru Sport.

In cadrul conferintei s-au discutat si expus diverse tehnici moderne de recuperare si refacere a sportivilor. "Specialistii prezenti au putut lua cunostinta de avantajele terapiei Matrix-Rhythm, ale metodelor de antrenare a musculaturii respiratorii, a crioterapiei si a diagnosticului bazat pe tensomiografie.

Prezentarile realizate de catre firmele invitate sa expuna in foaierul conferintei au avut menirea de a-i convinge pe cei interesati de progresul realizat atat in instrumentalizarea refacerii cat si in principiile teoretice ce guverneaza ceea ce trebuie sa devina, alaturi de teoria antrenamentului sportiv, stiinta managemetului refacerii si recuperarii sportivilor, parte integranta a cunoasterii ce duce la rezultate sportive de nivelul cel mai inalt pe plan mondial.

Poate o nota speciala poate fi acordata crioterapiei ca metoda eficienta de refacere care datorita firmelor Zimmer-Germania si CrioBio Romania au atat acoperirea teoretica deplina cat si solutiile la indemana organizatiilor sportive (Zimmer) sau chiar a sporturilor individuale (CrioBio).

Ultima a facut chiar efortul de a prezenta in expozitie o criosauna pe deplin functionala pe care cei curiosi au putut constata efectele benefice prin experienta personala." a spus Prof. Univ. Dr. Pierre de Hillerin, Director al Institutului National de Cercetare pentru Sport.

Criosauna este o modalitate extrem de eficienta de refacere si recuperare a sportivilor dupa efort, precum si de imbunatatire a performantei acestora.

Spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile efectuate in criosauna nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse. Criosauna este utilizata in majoritatea cluburilor sportive din lume si este acum disponibila si in Bucuresti, in sediile CrioBio.

Printre beneficiile pe care le are un sportiv in urma procedurilor de aerocrioterapie efectuate in criosauna sunt: tratamentul si recuperarea dupa traumatisme sportive acute si cronice; dezvoltarea si mentinerea formei sportive; pregatirea si stimularea conditiilor fizice si psiho-emotionale imediat inaintea competitiilor, meciurilor sau starturilor; recuperarea dupa competitii; prelungirea vietii competitionale a sportivilor.

O serie de 15 - 25 de proceduri de aerocrioterapie efectuate in criosauna creste considerabil rezistenta sportivilor. Optimizarea indicilor functionali si eficienta (stare psiho-functionala, PWC - 170, dimensiunile telesistolice, timpul de recuperare si altele) sunt comparabile cu rezulatele folosirii stimulatorilor activi biologic si adaptogenilor, in unele cazuri fiind chiar considerabil mai ridicate.

Insa, spre deosebire de stimulatorii biochimici, procedurile de aerocrioterapie nu au efecte negative pe termen lung sau efecte adverse, pentru ca aerocrioterapia nu modifica acei parametri hematologici si biochimici care fac obiectul testelor de dopaj.

O procedura de aerocrioterapie efectuata in criosauna este o baie placuta de aer rece si uscat care dureaza intre 1 si 3 minute, in timpul careia organismul este expus la o temperatura scazuta care ajunge, in mod gradual, pana la -180As C.

Aceasta expunere scurta la frig este suficienta pentru punerea "in alerta" a tuturor sistemelor organismului si declansarea regenerarii acestuia din interior. O procedura in criosauna este mult mai usor de suportat decat baile in apa cu gheata (practicate deseori de sportivi) deoarece aerul din cabina este perfect uscat.

In plus, cabina criosaunei poate fi instalata oriunde, nefiind nevoie de mult spatiu sau de eforturi logistice mari.

"Cererea si necesitatea de a include criosauna in industria sportiva se bazeaza pe inalta ei eficienta, cu atat mai mult cu cat aceasta nu poate face rau unui sportiv ci, dimpotriva, ii imbunatateste rezultatele competitionale, avand efecte pozitive asupra intregului organism", a spus Dragos Palamida, Managing Partner CrioBio.

In Bucuresti, criosaunele sunt disponibile in centrele CrioBio situate in cadrul clinicilor Bio Terra Med din Primaverii (Str. Pictor Negulici nr. 27) si Calea Grivitei nr. 3 (la intersectia cu Calea Victoriei). Pentru programari sunati la: 0728.874.411. Pret: 75 lei/procedura.

Despre aerocrioterapie
Aerocrioterapia, practicata in cabinele criosaunelor, activeaza toate resursele fiziologice ale organismului, declansand regenerarea acestuia din interior, pe cale naturala.

Aceasta stimuleaza sistemul imunitar si pe cel endocrin, oferind organismulului echilibrul hormonal de care are nevoie. in plus, creste capacitatea de efort fizic si intelectual, ajuta la scaderea greutatii corporale, reintinereste pielea, creste libidoul si diminueaza consecintele stresului zilnic.

Aerocrioterapia are aplicatii multiple, de la estetica si wellness (se "ard" pana la 1000 kcal/procedura) pana la medicina sportiva (reglarea tonusului muscular, refacerea dupa efort sau accidentari) si tratarea diverselor afectiuni, intr-un timp foarte scurt.

Articole recomandate

8 SUPER-ALIMENTE pentru cresterea ENERGIEI. Iata cum sa le folosesti! 8 SUPER-ALIMENTE pentru cresterea ENERGIEI. Iata cum sa le folosesti!
Fructele si legumele sunt excelente surse de nutrienti, vitamine, minerale, antioxidanti. Multi dintre acesti nutrienti sunt binecunoscuti pentru efectele lor asupra sanatatii umane. Dintre toate  fructele si legumele, exista 8 super-alimente care contribuie atat la cresterea nivelului de
10 semne pe care le transmite corpul inaintea unui atac de cord 10 semne pe care le transmite corpul inaintea unui atac de cord
Bolile de inima continua sa fie principala cauza de deces atat la barbati, cat si la femei in intreaga lumea. Semnele unui atac de cord pot fi transmise de corp cu mult timp inainte ca acesta sa se produca. Indentificarea acestor semne si intervenirea precoce poate face diferenta intre viata si
Efectele devastatoare ale privarii de somn. Ce se intampla in creier cand nu dormi suficient Efectele devastatoare ale privarii de somn. Ce se intampla in creier cand nu dormi suficient
Atunci cand nu dormi nu doar tu ai de suferit ci si pielea ta, job-ul tau, precum si relatia ta. De ce? Iata ce efecte devastatoare are privarea de somn. Anatomia somnului Nevoia de somn difera de la persoana la persoana, insa adultii au nevoie de cel putin 7 ore de somn pe noapte. Nu doar
Somnul ghidat - terapia miraculoasa marca Bodhie Vik Somnul ghidat - terapia miraculoasa marca Bodhie Vik
Ne petrecem aproape o treime din viata dormind, iar calitatea somnului ne influenteaza starea de bine si sanatatea. Cercetarile au demonstrat ca un somn insuficient poate avea efecte negative nu doar pe termen scurt, cand poate cauza instabilitate emotionala si cresterea nivelului anxietatii, ci si
Pietrele la rinichi: cum pot fi prevenite Pietrele la rinichi: cum pot fi prevenite
Pietrele la rinichi sunt o afectiune foarte frecventa. Sunt bucati solide de materiale multiple care se formeaza in rinichii nostri din cauza mineralelor din urina. Acestea apar de obicei din cauza consumului redus de apa si depunerea de minerale in interiorul rinichilor.  Corpul genereaza