Skip to article

Cu ce grupa de sange te potrivesti?

Cu ce grupa de sange te potrivesti?
In dragoste, se spune ca opusurile se atrag.

Insa cand vine vorba de grupa de sange, opusurile se pot dovedi fatale.

Oamenii de stiinta au descoperit 8 grupe de sange principale, fiecare avand compatibilitati si afinitati bine determinate. Iata cu ce grupe de sange te potrivesti si cati oameni din intreaga lume au aceeasi grupa sangvina ca a ta!

1: Grupa 01 (38%)

Grupa de sange 01 este cea mai comuna, si cea mai folosita in transfuzii. Aceasta grupa este potrivita pentru persoanele cu grupe de sange A1, B1, AB1 si 01. O persoana care are grupa 01 poate primi sange atat de la donatorii 01, cat si de la cei cu grupa de sange 02.

2: Grupa A1 (34%)

O persoana cu grupa de sange A1 poate primi sange de tip A1, A2, 01 si 02. Cu toate acestea, sangele A1 poate fi primit doar de o persoana care are grupa sangvina A1 sau AB1.

3: Grupa B1 (9%)

Sangele de tip B1 poate fi primit doar de bolnavi care au grupa de sange AB1 sau B1. In schimb, grupa B1 poate primi sange de la donatori B1, B2, 01 sau 02.

Cu ce grupa de sange te potrivesti?

4: Grupa 02 (7%)

02 este considerata donator universal, deoarece poate fi primita de orice organism, indiferent de grupa de sange. Totusi, o persoana cu grupa 02 poate primi sange doar de la donatori 02.

5: Grupa A2 (6%)

Sangele de tip A2 poate fi dat persoanelor cu grupe sangvine AB2, A2, AB sau A1. Acest tip de sange poate primi doar de la donatori 02 si A2.

6: Grupa AB1 (3%)

AB1 este considerata primitor universal, deoarece oamenii cu aceasta grupa sangvina pot primi sange de orice tip. Dar sangele AB1 poate fi donat doar unei persoane care are tot AB1.

7: Grupa B2 (2%)

Grupa de sange B2 poate dona catre B2, AB2, B1 si AB1. O persoana cu grupa sangvina B2 poate primi sange de la donatori 02 si B2.

8: AB2 (1%)

Grupa AB2 este cea mai rara. O persoana cu acest tip de sange poate sa-l doneze catre AB1 si AB2, si poate primi sange de la donatori 02, A2, B2 si AB2.

Articole recomandate

Telemedicina / Teledermatologia Telemedicina / Teledermatologia
Ce este telemedicina? Telemedicina este o ramură a medicinei care permite profesioniștilor din sistemul medical să evalueze, diagnosticheze și să trateze pacienții de la distanță, prin intermediul tehnologiei de telecomunicație (calculator, telefon,
ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii
Ciresele sunt vedetele acestui sezon. Preturile lor sunt destul de piperate, asadar trebuie sa acordam o mare atentie atunci cand le cumparam. ANPC avertizeaza ca pe piata se comercializeaza cirese toxice, care ne pot afecta sanatatea. Pe piata din Romania au ajuns cirese din Turcia tratate cu
Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid
Remediile naturale sunt o optiune buna pentru a completa tratamentul medical al infectiei urinare si recuperarea rapida. Acestea ajuta la consolidarea sistemului imunitar si la cresterea productiei de urina, eliminand bacteriile care provoaca infectia. Cu toate acestea, aceste remedii la domiciliu
5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti 5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti
Parintii transmit copiilor genele lor. Aproape toate trasaturile noastre fizice si psihice sunt transmise prin gene de la parinti. Nu intotdeauna mostenim insa doar gene bune. Din pacate, parintii ne pot lasa mostenire si gene periculoase, care pot duce la boli grave sau afectiuni psihice. Gena
Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile
Helicobacter pylori (H. pylori) este un tip de bacterii. Acesti germeni pot intra in corpul tau si pot trai in tractul digestiv. Dupa multi ani, ele pot provoca afectiuni, numite ulcere, in mucoasa stomacului sau in partea superioara a intestinului subtire. La unele persoane, o infectie poate duce