Skip to article

Cum actioneaza probioticele

Cum actioneaza probioticele
Flora intestinala este stratul natural de bacterii aflat in organismul nostru. Aceasta flora intestinala contine "bacterii bune" dar si bacterii "potential daunatoare". Aparatorii naturali, microscopici ai organismului nostru, asa numitele "bacterii bune" actioneaza prin competitie cu "bacteriile daunatoare" limitandu-le spatiul lor de colonizare in intestinul gros si limitandu-le accesul la nutrienti.

In conditii normale, acest echilibru este tinut sub control. In anumite conditii: oboseala, sedentarism, stress, dieta necorespunzatoare, infectii intestinale, schimbare a stilului de viata in conditiile calatoriilor, tratamente cu antibiotice, imbatranire, echilibrul poate fi perturbat.

In acest caz, nivelul "bacteriilor bune" scade, iar cel al "bacteriilor rele" creste. Aceste modificari pot determina aparitia de: balonari, constipatie sau diaree, infectii bacteriene.
Pentru a remedia echilibrul florei intestinale pot fi folosite probiotice.

Probioticele au aparut pe piata in ultimii 20 de ani si sunt organisme vii, care asociate unei alimentatii corecte au menirea de a reface echilibrul natural al organismului si de a intari sistemul imunitar. Aportul suplimentar de probiotice este necesar pentru efectele pozitive asupra florei intestinale.

Probioticele determina: reglarea tranzitului intestinal, reducerea reactiilor inflamatorii si/sau alergice, imbunatatirea tolerantei la lactoza, cresterea imunitatii, prevenirea infectiilor tractului intestinal.

Folosirea antibioticelor poate determina frecvent dezechilibre ale florei intestinale pentru ca antibioticul omoara si bacteriile benefice, determinand aparitia diareei.

BIOTICS este un supliment alimentar cu un grad mare de siguranta medicala deoarece bacteriile continute de acesta fac parte din flora intestinala normala. Pentru copii, BIOTICS BABY poate fi administrat inca din primele clipe de viata pentru a crea o flora intestinala echilibrata.

BIOTICS normalizeaza scaunele, amelioreaza simptomele colonului iritabil, intareste sistemul imunitar, impiedica aparitia complicatiilor unor tratamente cu antibiotice, asigura un status digestiv confortabil in timpul calatoriilor si nu in ultimul rand imbunatateste starea generala a organismului.

Articole recomandate

OMS recomanda purtarea mastii de protectie si in casa OMS recomanda purtarea mastii de protectie si in casa
Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a publicat o noua serie de recomandari in ceea ce priveste purtarea mastii de protectie. Expertii recomanda acum purtarea mastii si in interiorul locuintelor, atunci cand avem musafiri si nu se poate respecta distanta fizica sau daca incaperile nu sunt
Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake
Pentru consumatori este foarte dificil sa isi dea seama daca masca de protectie e care o cumpara este una neconforma sau un fake. Cei care trebuie sa fie foarte atenti la masti sunt agentii economici! In doar o luna, ANPC a scos de la vanzare peste 30 de milioane e masti de portectie.  Pentru
Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență
Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a