Skip to article

Cum actioneaza probioticele

Cum actioneaza probioticele
Flora intestinala este stratul natural de bacterii aflat in organismul nostru. Aceasta flora intestinala contine "bacterii bune" dar si bacterii "potential daunatoare". Aparatorii naturali, microscopici ai organismului nostru, asa numitele "bacterii bune" actioneaza prin competitie cu "bacteriile daunatoare" limitandu-le spatiul lor de colonizare in intestinul gros si limitandu-le accesul la nutrienti.

In conditii normale, acest echilibru este tinut sub control. In anumite conditii: oboseala, sedentarism, stress, dieta necorespunzatoare, infectii intestinale, schimbare a stilului de viata in conditiile calatoriilor, tratamente cu antibiotice, imbatranire, echilibrul poate fi perturbat.

In acest caz, nivelul "bacteriilor bune" scade, iar cel al "bacteriilor rele" creste. Aceste modificari pot determina aparitia de: balonari, constipatie sau diaree, infectii bacteriene.
Pentru a remedia echilibrul florei intestinale pot fi folosite probiotice.

Probioticele au aparut pe piata in ultimii 20 de ani si sunt organisme vii, care asociate unei alimentatii corecte au menirea de a reface echilibrul natural al organismului si de a intari sistemul imunitar. Aportul suplimentar de probiotice este necesar pentru efectele pozitive asupra florei intestinale.

Probioticele determina: reglarea tranzitului intestinal, reducerea reactiilor inflamatorii si/sau alergice, imbunatatirea tolerantei la lactoza, cresterea imunitatii, prevenirea infectiilor tractului intestinal.

Folosirea antibioticelor poate determina frecvent dezechilibre ale florei intestinale pentru ca antibioticul omoara si bacteriile benefice, determinand aparitia diareei.

BIOTICS este un supliment alimentar cu un grad mare de siguranta medicala deoarece bacteriile continute de acesta fac parte din flora intestinala normala. Pentru copii, BIOTICS BABY poate fi administrat inca din primele clipe de viata pentru a crea o flora intestinala echilibrata.

BIOTICS normalizeaza scaunele, amelioreaza simptomele colonului iritabil, intareste sistemul imunitar, impiedica aparitia complicatiilor unor tratamente cu antibiotice, asigura un status digestiv confortabil in timpul calatoriilor si nu in ultimul rand imbunatateste starea generala a organismului.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există