Skip to article

Cum sa amani menstruatia cu ajutorul pilulelor contraceptive

Cum sa amani menstruatia cu ajutorul pilulelor contraceptive
Pilulele contraceptive te pot ajuta sa amani menstruatia . Daca esti interesata sa ai mai putine menstruatii, poti realiza acest lucru cu aceste pilule.

Menstuatia lunara poate fi uneori o problema stanjenitoare, in special in momentele in care avem evenimente importante sau plecam in vacanta.

Cum functioneaza

Pilulele contraceptive traditionale sunt create sa imite ciclul menstrual natural. O folie de contraceptive contine 28 de pilule, insa numai 21 sunt active, continand hormoni care suprima fertilitatea. Celelalte sapte pilule sunt inactive.

Sangerarea care apare in saptamana in care iei pilulele inactive este raspunul organismului la stoparea consumului de hormoni. Daca vei renunta la aceste pilule inactive si vei incepe o noua folie de anticonceptionale nu vei mai avea menstruatie.

Beneficiile amanarii menstruatiei

Amanarea menstruatiei poate preveni si trata o serie de simptome si afectiuni. Poti lua in considerare aceasta optiune daca suferi de o afectiune fizic si mentala care face dificila folosirea tampoanelor, de o afectiune ale carei simptome sunt agravate de menstruatie, precum endometrioza, anemia, astmul, migrenele sau epilepsia.

De asemenea, poti amana menstruatia daca suferi de balonare, schimbari de dispozitie sau dureri mamare cu 10 zile inainte de ciclul menstrual. Si daca te confrunti cu menstruatii abundente si dureroase poti amana acest fenomen.

Menstruatia poate fi insa extrem de jenanta in anumite perioade, cand ai programat un eveniment special, precum nunta sau luna de miere, o vacanta sau anumite investigatii medicale.

Este sanatos sa amani menstruatia?

Daca medicul iti spune ca este sanatos sa folosesti pilulele contraceptive, atunci nu vei avea probleme in amanarea ciclului menstrual. Exista insa si specialisti care nu sunt de acord cu amanarea menstruatiei, decat in cazuri speciale.

Dezavantajele amanarii menstruatiei

Sangerarile in afara menstruatiei sunt principalele dezavantaje ale amanarii menstruatiei. Acestea apar spontan, sunt de scurta durata si sunt mai frecvente in primele doua luni de la amanarea menstruatiei.

Un alt dezavantaj al amanarii menstruatiei este ca nu iti vei da seama daca esti sau nu insarcinata si nu mai ai controlul asupra starii tale.

Cum sa folosesti pilulele contraceptive pentru amanarea menstuatiei

Este posibil sa amani menstruatia cu pilulele contraceptive daca renunti la pastilele inactive de pe fiecare folie. Acest lucru este posibil in special atunci cand folosesti pilulele contraceptive monofazice, care contin aceeasi cantitate de hormoni in fiecare zi.

Astfel, pentru amanarea menstruatiei este indicat sa iei pilule active sase saptamani consecutiv, iar in a saptea saptamana sa folosesti pilulele inactive. In aceasta saptamana vei avea si menstuatie.

Daca nu te confrunti cu simptome anormale, poti lua pilulele active chiar si 9 - 12 saptamani la rand.

De asemenea, pentru a reduce si alte simptome sau dureri mentruale, poti reduce si numarul de pilule inactive, de la 7 la 3 sau 4.

Autor: Mihaela Rotaru

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care