Skip to article

Descoperire ce poate stopa imprastierea cancerului de san in corp

Descoperire ce poate stopa imprastierea cancerului de san in corp
Oamenii de stiinta au descoperit modul in care o substanta chimica este responsabila pentru raspandirea tumorilor canceroase de san la alte organe din corp.

Descoperirea ar putea duce la dezvoltarea de noi tratamente pentru a opri boala mortala intr-o faza incipienta, salvandu-se astfel sute de mii de vieti pe an.

Expertii de la Institutul de Cercetare a Cancerului au descoperit ca o enzima din organism este direct implicata in raspandirea celulelor tumorale canceroase de san.

"Mai mult de 90% din decesele provocate de cancer sunt cauzate de raspandirea bolii la alte organe, cum ar fi plamani, ficat si oase", a declarat conducatorul studiului, dr. Janine Erler.

Cercetarile lor acum isi propun acum sa descopere cum sa blocheze cu succes actiunea enzimei, numita lizil-oxidaza 2 (sau LOXL2).

Intr-o alta descoperire importanta, echipa a constatat ca nivelele ridicate de LOXL2 erau corelate cu forme mai agresive de cancer. Acest lucru inseamna ca ar putea fi creat un test pentru a masura nivelul de enzime la paciente, imbunatatind astfel tratamentul precoce al acestor tipuri de cancer mai agresiv.

Cancerul mamar ucide aproximativ 12 000 de femei pe an, in timp ce aproximativ 47 000 de cazuri noi sunt diagnosticate anual. Studii recente au aratat ca una din opt femei vor dezvolta cancer la san pe parcursul vietii ei.

Echipa de cercetare a declarat ca enzima promoveaza raspandirea cancerului de san prin modul in care controleaza doua proteine, TIMP1 si MMP9. Studii anterioare au demonstrat ca aceste doua proteine joaca un rol in raspandirea tumorala.

Enzima a fost de asemenea corelata si cu progresia altor tipuri de cancer, inclusiv cel de colon si esofag.

Cu privire la ultimele descoperiri, Dr Erler a declarat: "Studiul nostru arata ca inhibarea actiunii LOXL2 poate reduce in mod semnificativ raspandirea cancerului de san, sugerand ca medicamentele care blocheaza aceasta enzima pot fi eficace in prevenirea raspandirii cancerului. "


Autor: Nuage

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care