Skip to article

Dicarbocalm Control - tratamentul arsurilor gastrice frecvente

Dicarbocalm Control - tratamentul arsurilor gastrice frecvente
Compania Sanofi anunta lansarea recenta a Dicarbocalm Control® (pantoprazol), un medicament recomandat persoanelor cu arsuri gastrice frecvente (cel putin o data pe saptamana) si reflux acid.

Dicarbocalm Control®, in doza zilnica recomandata de un comprimat, reduce aciditatea gastrica, actionand direct si eficient asupra celulelor responsabile de producerea acidului gastric.

Conform Societatii Romane de Gastroenterologie, 10% din populatie sufera de arsuri gastrice zilnic, iar 15% cel putin o data pe saptamana.

Acestea sunt in fapt cele mai frecvente simptome din boala de reflux gastroesofagian, considerata ca fiind intre cele mai frecvent intalnite afectiuni ce nu necesita spitalizare.

Inhibitorii de pompa de protoni, grup de medicamente din care face parte si Dicarbocalm Control®, sunt medicamente folosite ca prima linie in tratamentul bolii de reflux gastroesofagian.

"Dicarbocalm Control® este un tratament accesibil, ce reduce secretia de suc gastric, calmand durerile, senzatia de arsura si - foarte important - impiedica refluxul acidului gastric in esofag", a declarat Iolanda Bilaus, Marketing Manager Consumer Healthcare Sanofi Romania.

Principalii factori care pot cauza sau agrava simptomatologia bolii de reflux gastroesofagian sunt: alimentatia incorecta, stresul, sedentarismul, obezitatea si fumatul.

Pe langa disconfortul imediat resimtit ca durere sau arsura gastrica, persoanele care sufera de boala de reflux gastroesofagian se mai pot confrunta cu probleme digestive, tuse si insomnii. Conform statisticilor, 78% dintre pacienti au raportat simptomatologie nocturna.

Totodata, 40% dintre persoanele care sufera de dureri gastrice in timpul noptii nu se mai pot odihni, ceea ce duce la scaderea randamentului activitatilor zilnice, afectandu-le calitatea vietii.

"Fara sa ne dam seama, durerile gastrice frecvente ne pot afecta in mod semnificativ confortul zilnic. Prin lansarea formulei Dicarbocalm Control® venim in intampinarea nevoilor pacientilor cu o solutie eficienta si la indemana.

Un comprimat pe zi de Dicarbocalm Control® asigura controlul hiperaciditatii gastrice si al refluxului acid, fiind un aliat de nadejde al pacientilor", a completat Iolanda Bilaus, Marketing Manager Consumer Healthcare Sanofi Romania.

Dicarbocalm Control® vine ca o completare la Dicarbocalm®, util in calmarea arsurilor gastrice si disponibil pe piata romaneasca de aproape 40 de ani, medicament ce se bucura de un mare capital de incredere.

Acum, romanii au la dispozitie o gama cu ajutorul careia pot trata hiperaciditatea in functie de frecventa durerilor: pentru cele ocazionale, pot apela ca si pana acum la Dicarbocalm®, iar pentru durerile frecvente au la dispozitie Dicarbocalm Control®.

Dicarbocalm Control® este disponibil in farmacii si poate fi achizitionat fara prescriptie medicala.

Articole recomandate

Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care
Eucaliptul: beneficii pentru aparatul respirator Eucaliptul: beneficii pentru aparatul respirator
Eucaliptul este o planta medicinala recomandata in cazul bolilor care afecteaza tractul respirator, cum ar fi gripa, astmul sau racelile. Exista mai mult de 700 de specii din acest copac, originar din Australia si Tasmania, care este distribuit in toate partile lumii. Datorita capacitatii sale mari