Skip to article

Dreptul la viata

Dreptul la viata
Cand ai 23 de ani ti se pare ca viata nu are de oferit decat lucruri bune.

Esti tanara, ai toata viata inainte si astepti cu infrigurare fiecare zi.

Insa nu pentru toata lumea este la fel.

Pentru unii din noi, fiecare zi este o noua bucatica de cosmar, din care spera, in fiecare seara cand merg la culcare, sa se trezeasca. Si sa vada din nou frumusetea vietii.

La 23 de ani, o tanara a primit o cumplita veste: Metastaza.

Ioana, caci acesta este numele ei, isi incepe impresionanta povestea asa:

Ma numesc Pirvu Ioana Laura, am 23 ani, sunt din Campina, si in urma cu 3 ani (in martie 2006) am luat hotararea sa excizez o alunita situata toracal posterior, in partea dreapta.

Interventia a avut loc la spitalul Colentina. Dupa o luna a venit rezultatul de la anatomie patologica si diagnosticul de melanom malign.

Am fost indrumata catre spitalul Fundeni, si inaintea inceperii oricarui tratament a fost nevoie de o reinterventie locala pentru a se realiza marginile de siguranta (interventia a avut loc la spitalul Munposan).

A urmat tratamentul cu citostatice (Dacarbazina) timp de 6 luni, si apoi imunoterapie cu Interferon (3 milioane u.i de 3 ori pe saptamana) timp de inca 6 luni. Intre timp toate rezultatele pareau a fi favorabile, dar la un an si jumatate (decembrie 2007) am constatat o adenopatie axilara dreapta.

Am fost sfatuita sa ma operez din nou pentru a indeparta grupul ganglionar, interventie ce a avut loc in decembrie 2007 la spitalul Fundeni. Rezultatul de la anatomie patologica a confirmat faprul ca era o metastaza data de melanom.
Dreptul la viata


A urmat o noua serie de chimioterapie (cu Dacarbazina si Cisplatin) timp de 6 luni, si imunoterapie cu Interferon (6 milioane u.i. de 3 ori pe saptamana) pana in decembrie 2008 cand am observat aparitia unor noduli la nivelul sanului drept.

M-am adresat din nou sectiei de chirurgie a spitalului Fundeni, mi s-a recomandat indepartarea partiala a sanului. Rezultatul anatomo-patologic a fost tot de metastaza data de melanom.

Mi s-a marit doza de Interferon la 18 milioane u.i., dar la alte 2 luni au aparut alti noduli tot la sanul drept, asa ca in februarie 2009 a avut loc o noua interventie chirurgicala pentru indepartarea intregului san. Rezultatul de la anatomie patologica a fost acelasi, metastaza.

Am continuat tratamentul cu Interferon, dar la alte 2 luni am observat aparitia unui nou nodul la sanul stang. A fost indepartat chirurgical tot sanul si au fost extrasi si ganglionii axilari, in scop preventiv (in aprilie 2009). Acum am acelasi tratament: Interferon (9 milioane u.i. de 3 ori pe saptamana).

Mentionez ca echipa medicala in grija careia am fost mi-a acordat toata atentia si a incercat sa ma ajute cat s-a putut de mult. Poate posibilitatile externe sunt mai mari si acesta este motivul pentru care cautam un alt tip de tratament in strainatate.


Ce este de facut? Se intreaba Ioana, familia sa si persoanele dragi ei...

Dupa mai multe interventii chirurgicale si un teribil tratament cu citostatice, rezultatele pozitive se lasa asteptate. Cum sistemul sanitar din Romania este neputincios in astfel de cazuri, presata de timp, Ioana asteapta o minune de "afara".

Ioana a reusit sa gaseasca o clinica in Austria, la Viena unde in functie de rezultatul analizelor va primi un alt tratament in urma caruia organismul sa raspunda pozitiv si sa duca la inlaturarea cancerului.

Numai analizele facute la aceasta clinica, in Viena, costa 6000 de euro. Cheltuielile totale ale intregului tratament estimandu-se la 50 000 de euro.

Ce putem face noi pentru Ioana?

Putem sa o ajutam prin donatii si printr-o vorba buna. Poate intr-o buna zi suma imensa se va strange si in ochii Ioanei va licari din nou luminita de bucurie.

Poate ca in acea zi ea va astepta din nou cu infrigurare, ziua de maine...

Cei care doresc sa o ajute pe Ioana o pot face cu o donatie oricat de mica in contul deschis pe numele sau la:

BRD sucursala Campina, Campina, Str Bd. Carol 1, Nr 62, Bl 17 A
RON: RO85BRDE300SV55380303000

De asemenea, o puteti contacta la adresa de email lory_campina@yahoo.com

In numele Ioanei, noi va multumim!

Articole recomandate

Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență
Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a
Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze? Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze?
Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babes, a explicat ce parere are despre vaccinarea anti-Covid, in cadrul unei emisiuni de la Digi24. „E un lucru care nu se știe foarte cert acum”, a spus Simin Aysel Florescu, întrebată dacă mai
Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes
In curand va fi disponibil un vaccin impotriva infectiei cu coronavirus, insa foarte multe persoane se tem sa se vaccineze, desi acesta era asteptat cu nerabdare de lumea intreaga.  Directorul Spitalului Victor Babeș, Simin Aysel Florescu, a explicat in cadrul unei emisiuni de la Digi24,