Skip to article

Durerea sinusala

Durerea sinusala
Anotimpul rece vine de regula cu multe afectiuni de sezon si trebuie sa fim pregatiti sa le contracaram la timp.

Temperaturile scazute pot declansa dureri la nivelul sinusurilor care, netratate, duc la complicatii al caror tratament se intinde pe mai multe luni.

Afla in ce consta durerea sinuzala si cum o poti evita la timp!

Ce sunt sinusurile?
Cavitatea sinusala este localizata deasupra piramidei nazale, central, in zona aflata intre orbite. Poarta un rol foarte important in organism, aparandu-l de diferiti agenti patogeni care migreaza spre plamani.

Sinusurile reprezinta totalitatea cavitatilor, 4 la numar, pline cu aer, adevarate mecanisme de aparare impotriva florei patogene. Aceste cavitati sunt acoperite de un strat de mucus si de celule, prevazute la suprafata lor cu mici prelungiri numite cili. Rolul acestora este de oprire a agentilor patogeni.

Cum apare durerea sinusala?
In cazul aparitiei unui dezechilibru ce afecteaza mecanismele normale de aparare de la nivelul sinusurilor, acestea se inflameaza si devin iritate, producand mucus in exces si o serie de alte simptome suparatoare.

Cum se manifesta durerea sinusala?
Odata cu marirea considerabila a cantitatii mucusului secretat de sinusuri, apare si asa numitul simptom de "nas infundat", asociat de regula cu dificultati de respiratie.

Durerea sinusala se manifesta la nivelul portiunilor din cavitatea sinusala afectate de invazia de bacterii. Astfel, sinuzita, afectiunea in sine determinata de inflamarea sinusurilor, este de mai multe tipuri.

Tipuri de sinuzita

-Sinuzita etmoidala
Denumita astfel dupa zona afectata, etmoidul, aflat in spatele ochilor, se manifesta prin cefalee la nivelul regiunii temporale sau in jurul ochilor, aggravata de regula atunci cand persoana afectata stranuta sau tuseste.

-Sinuzita maxilara
Zona afectata este in acest caz maxilarul sau vecinatatea obrajilor, cu puternice dureri ale dentitiei si tumefactie la nivelul obrajilor.

De asemenea, apare si febra, iar secretia nazala se intensifica si este eliminata prin partea posterioara a cavitatii nazale.

-Sinuzita frontala
Zona afectata este cea situata la nivelul regiunii frontale, cu manifestari virulente. Cefalee severa, agravata de inclinarea capului, stari de ameteala si temperatura crescuta a corpului.

Articole recomandate

Accent Prime - laserul care "ucide" in timp record orice tip de celulita! Accent Prime - laserul care "ucide" in timp record orice tip de celulita!
Folosind puterea tehnologiilor combinate, Accent Prime este o platformă non-invazivă, de ultimă generație, care oferă tratamente personalizate pentru conturarea feței și a corpului, strângerea pielii, reducerea celulitei, întinerirea pielii prin
Plante medicinale pentru sanatatea aparatului respirator Plante medicinale pentru sanatatea aparatului respirator
Aerul rece și uscat pe care îl respirăm toamna și iarna nu rămâne fără urmări asupra sănătății noastre. Temperaturile scăzute pot declanșa afecțiuni medicale la nivelul aparatului respirator, iritând gâtul
Pacienti vindecati de Covid-19 - intre stigmatizare si disperare Pacienti vindecati de Covid-19 - intre stigmatizare si disperare
Ozonoterapia este o posibila solutie pentru noua categorie de pacienti. Daca despre infectia cu Covid-19 auzim noutati la fiecare buletin de stiri, despre efectele secundare ale bolii (sau ale tratamentului), se vorbeste mult mai putin. Sau chiar deloc. De asemenea, miile de infectati zilnic sunt
Simptomele infectiei cu coronavirus pot aparea pe piele! Iata care sunt acestea Simptomele infectiei cu coronavirus pot aparea pe piele! Iata care sunt acestea
Medicul spaniol Elmer Huerta a explicat pentru BBC ce tipuri de leziuni pot aparea pe piele cauzate de infectia cu noul coronavirus.  Dr. Huerta a facut referire la un studiu publicat în British Journal of Dermatology de cercetători spanioli, în care descriu leziunile cutanate
Factori care maresc durata infectiei cu coronavirus Factori care maresc durata infectiei cu coronavirus
Varsta inaintata și manifestarea unei game largi de simptome inițiale măresc riscul „Covidului pe termen lung”, potrivit oamenilor de știință. Un studiu, citat de BBC, estimează că una din 20 de persoane rămâne bolnavă cel