Skip to article

Durerea sinusala

Durerea sinusala
Anotimpul rece vine de regula cu multe afectiuni de sezon si trebuie sa fim pregatiti sa le contracaram la timp.

Temperaturile scazute pot declansa dureri la nivelul sinusurilor care, netratate, duc la complicatii al caror tratament se intinde pe mai multe luni.

Afla in ce consta durerea sinuzala si cum o poti evita la timp!

Ce sunt sinusurile?
Cavitatea sinusala este localizata deasupra piramidei nazale, central, in zona aflata intre orbite. Poarta un rol foarte important in organism, aparandu-l de diferiti agenti patogeni care migreaza spre plamani.

Sinusurile reprezinta totalitatea cavitatilor, 4 la numar, pline cu aer, adevarate mecanisme de aparare impotriva florei patogene. Aceste cavitati sunt acoperite de un strat de mucus si de celule, prevazute la suprafata lor cu mici prelungiri numite cili. Rolul acestora este de oprire a agentilor patogeni.

Cum apare durerea sinusala?
In cazul aparitiei unui dezechilibru ce afecteaza mecanismele normale de aparare de la nivelul sinusurilor, acestea se inflameaza si devin iritate, producand mucus in exces si o serie de alte simptome suparatoare.

Cum se manifesta durerea sinusala?
Odata cu marirea considerabila a cantitatii mucusului secretat de sinusuri, apare si asa numitul simptom de "nas infundat", asociat de regula cu dificultati de respiratie.

Durerea sinusala se manifesta la nivelul portiunilor din cavitatea sinusala afectate de invazia de bacterii. Astfel, sinuzita, afectiunea in sine determinata de inflamarea sinusurilor, este de mai multe tipuri.

Tipuri de sinuzita

-Sinuzita etmoidala
Denumita astfel dupa zona afectata, etmoidul, aflat in spatele ochilor, se manifesta prin cefalee la nivelul regiunii temporale sau in jurul ochilor, aggravata de regula atunci cand persoana afectata stranuta sau tuseste.

-Sinuzita maxilara
Zona afectata este in acest caz maxilarul sau vecinatatea obrajilor, cu puternice dureri ale dentitiei si tumefactie la nivelul obrajilor.

De asemenea, apare si febra, iar secretia nazala se intensifica si este eliminata prin partea posterioara a cavitatii nazale.

-Sinuzita frontala
Zona afectata este cea situata la nivelul regiunii frontale, cu manifestari virulente. Cefalee severa, agravata de inclinarea capului, stari de ameteala si temperatura crescuta a corpului.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există