Skip to article

Flamexin: primul antiinflamator nesteroidian efervescent

Flamexin: primul antiinflamator nesteroidian efervescent
Specialistii in medicina muncii si a sanatatii la locul de munca sustin ca in Europa afectiunile musculo-scheletice reprezinta cea mai frecventa problema de sanatate legata de munca. 25% dintre lucratorii din UE acuza dureri de spate si aproape inca 25% se plang de dureri musculare.

Afectiunile musculoscheletale in segmentul populatiei active reprezinta o adevarata problema de sanatate publica si un motiv de ingrijorare din cauza ca reduc productivitatea, cauzeaza absenteism din motive medicale, incapacitati profesionale cronice sau chiar duc la intreruperea activitatii. Printr-un management eficient al acestor afectiuni, persoanele active pot fi ajutate sa-si mentina capacitatea de munca, sa-si continue activitatatea profesionala si, in final, sa duca o viata normala.

Flamexin: primul antiinflamator nesteroidian efervescent

Consultarea unui medic este obligatorie in vederea stabilirii tratamentului potrivit. Tratamentul poate include atat solutii nemedicamentoase cat si medicamentoase de tip analgezice sau antiinflamatoare nesteroidiene. In prezent, medicii au la dispozitie o gama larga de antiinflamatoare nesteroidiene clasice sau moderne, aparute pe piata din nevoia ridicata de solutii eficiente, bine tolerate, accesibile si care sa fie acceptate cu placere de catre pacienti.

Cel mai recent eveniment in acest segment este reprezentat de lansarea primului antiinflamator nesteroidian care se elibereaza pe baza de prescriptie medicala sub forma de comprimate efervescente cu administrare unica pe zi. Acesta este varianta efervescenta a unui medicament consacrat deja in ameliorarea simptomelor de osteoartrita, artrita reumatoida si spondilita anchilozanta, cunoscut si utilizat in Romania sub forma de comprimate si plicuri cu pulbere pentru solutie orala.

Avantajele noii forme efervescente se datoreaza celor doua tehnologii speciale de obtinere: tehnologia Host-Guest Chemistry si tehnologia efervescenta. Tehnologia Host-Guest Chemistry se bazeaza pe o descoperire stiintifica din domeniul chimiei moleculare laureata cu premiul Nobel si are rolul de a creste solubilitatea substantei active cu ajutorul I ciclodextrinei.

Tehnologia efervescenta determina dezintegrarea rapida a comprimatului intr-un pahar cu apa si obtinerea unei solutii necarbogazoase cu gust placut. Administrat in forma dizolvata, medicamentul se absoarbe imediat si intra rapid in actiune. In aceste conditii, contactul substantei active cu mucoasa gastrica este extrem de redus, spre deosebire de alte antiinflamatoare nesteroidiene de tip tablete, drajeuri sau capsule care se dizolva in stomac si se absorb mai lent, tocmai din acest motiv. Efectul analgezic este rapid si intens, comparabil cu cel obtinut dupa administrarea unui antiinflamator injectabil.

Forma efervescenta se adreseaza persoanelor din segmentul activ. O cutie contine 1 blister cu 10 comprimate efervescente si este optima pentru tratamente de scurta durata. Medicamentul se administreaza in doza unica pe zi, la recomandare medicului si se poate procura pe baza de reteta.

Articole recomandate

Lentilele progresive: solutia 3 in 1 pentru o vedere clara la trei distante Lentilele progresive: solutia 3 in 1 pentru o vedere clara la trei distante
Dupa varsta de 40 de ani, nu ne lasa doar spatele si respiratia, ci si vederea la aproape. Nu e vorba aici de vicii de refractie, cum sunt miopia sau hipermetropia - rezultatele unor predispozitii genetice sau ale expunerii ochilor, in mod inadecvat, la un bombardament de stimuli pentru care n-au
Mihaela Bilic recomanda "10 fructe si legume pe care NU merita sa le cumparam BIO" Mihaela Bilic recomanda "10 fructe si legume pe care NU merita sa le cumparam BIO"
Potrivit statisticilor, tot mai multi romani au devenit mai atenti la alimentatie. Sunt dornici sa cumpere produse BIO, pentru a-si proteja sanatatea, insa foarte multi comercianti au exploatat aceasta tendinta, iar produsele bio ajunse la raft au preturi foarte mari.  Nutritionistul Mihaela
Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale? Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale?
Reprezentantii Ministerului Sanatatii au oferit cateva explicatii despre vaccinurile anti-Covid in ceea ce priveste studiile clinice care au fost facute inainte ca acestea sa fie aprobate.  "Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale?Nu. Înainte să fie autorizate, vaccinurile au
Recuperare respiratorie post-COVID online Recuperare respiratorie post-COVID online
Persoanele care au avut COVID pot face recuperare online cu ajutorul medicilor de la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Exercitiile sunt simple si pot fi facute acasa. Medicii spun ca acestea ajuta la imbunatatirea capacitatii respiratorii in cazul pacientilor care au avut forme medii si severe
Cu cat reduc riscul de infectare cu COVID vaccinurile Pfizer si Moderna dupa prima doza Cu cat reduc riscul de infectare cu COVID vaccinurile Pfizer si Moderna dupa prima doza
Un studiu recent a aratat ca vaccinurile Pfizer si Moderna reduc cu 80% riscul de infectare cu coronavirus la doua saptamani dupa administrarea primei doze. Dupa a doua doza riscul de infectare scade cu pana la 90%, arata datele studiului realizat in timpul campaniei de vaccinare din SUA.