Skip to article

Greutatea iti influenteaza decisiv sanatatea

Greutatea iti influenteaza decisiv sanatatea
Afla care este greutatea ta optima!

Bucuresti, mai 2010. Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatati apreciaza obezitatea drept provocarea numarul 1 a secolului 21 in ceea ce priveste sanatatea publica, iar evolutia ingrijoratoare a fenomenului din ultimele doua decenii vine ca o confirmare si ca un semnal de alarma asupra necesitatii unor masuri rapide si eficiente.

In prezent, Romania ocupa locul trei in Uniunea Europeana privind numarul persoanelor afectate de obezitate, conform ultimelor statistici furnizate de specialistii Institutului Parhon din Bucuresti.

In acest context, Centrofarm continua si in acest an seria proiectelor medicale dedicate informarii si educarii populatiei privind riscurile asociate surplusului ponderal prin lansarea campaniei de testare gratuita a Indicelui de Masa Corporal (IMC), indicatorul oficial de calcul a greutatii ideale pentru o viata sanatoasa.

Campania se bucura de sprijinul unor sustinatori deja consacrati ai initiativelor Centrofarm (Alli, Elancyl, Arkopharma, MedCo, Synevo si Medic Line) si se va derula la nivel national, conform unui orar prestabilit, in perioada 6 mai - 30 iunie 2010, in locatiile situate in Alba, Arad, Arges, Bucuresti, Bacau, Buzau, Constanta, Galati, Mures, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Vaslui. Informatii despre orarul de testare se pot obtine gratuit la TelVerde 0800-07-03-07.

Aproximativ 30 de specialisti prezenti in farmaciile selectate vor oferi consiliere gratuita si sfaturi personalizate, adecvate problemelor fiecarui client Centrofarm interesat. Astfel, specialistii vor masura greutatea si inaltimea pacientilor, vor determina indicele de masa corporala, procentele de grasime si apa din corp pentru aflarea starii de sanatate (subponderal, normal sau obez), oferind sfaturi si recomandari de specialitate.

Pe toata durata campaniei, clientii vor beneficia de oferte speciale in toate farmaciile Centrofarm, precum si in clinicile si laboratoarele partenere, ce vor pune oferi reduceri substantiale la consultatii de specialitate, precum si posibilitatea efectuarii de analize aprofundate, urmate de scheme adecvate de tratament.

Centrofarm estimeaza ca mesajele campaniei vor ajunge la peste 700.000 de clienti, atat prin discutiile cu specialistii din farmacii, cat si prin intermediul materialelor documentare puse la dispozitie in locatii, iar peste 40.000 de clienti vor beneficia de serviciile gratuite de determinare al indicelui de masa corporala si de consiliere, precum si de oferte comerciale si medicale preferentiale.

Greutatea iti influenteaza decisiv sanatatea
Greutatea iti influenteaza decisiv sanatateaSursa: Centrofarm

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există