Skip to article

Implantul dentar pe intelesul tuturor

Implantul dentar pe intelesul tuturor
Ce este implantul dentar? Care sunt contraindicatiile lui? Ce optiuni ai in privinta implantului dentar?

Ce este implantul dentar?

Un implant dentar este o radacina artificiala de dinte, in general un surub care se integreaza in osul maxilarului. Dupa o perioada de cicatrizare de cateva saptamani, implantul este perfect prins in os. Dupa aceasta se poate insuruba in implant o piesa intermediara, numita stalp protetic, pentru a fixa o proteza care are adesea aparenta si eficacitatea dintilor naturali.

Aceasta tehnica permite inlocuirea dintilor absenti fara sa se recurga la protezele mobile, inconfortabile, sau la punti cu longevitate limitata si care impun mutilarea dintilor sanatosi .

De cand exista implanturile?

Succesul implanturilor dentare isi are originea in anii 1960, odata cu descoperirea conceptului de integrare osoasa a titanului, de un cercetator suedez. Primele implanturi moderne au fost facute in acei ani si sunt valabile si astazi.

Exista contraindicatii?

Exista putine contraindicatii vizavi de montarea implanturilor dentare. Tehnica se adreseaza majoritatii pacientilor, cu conditia ca acestia sa aiba o sanatate buna in general si o cantitate suficienta de os. Atunci cand volumul de os nu este suficient, e posibil sa se recurga la diferite tehnici de regenerare osoasa.

Ce diferenta este intre un dinte si un pivot?

Pivotul se plaseaza pe o radacina naturala de dinte, in timp ce implantul dentar este o radacina artificiala, acolo unde dintele nu mai exista, si pe care se creeaza o coroana.

De ce implantul costa mai mult ca alte tipuri de proteze?

Implanturile necesita utilizarea unei tehnologii scumpe: atat implanturile in sine, cat si piesele necesare pentru realizarea protezei, dar si echipamentul din cabinetul medical costa. Costul total al tratamentului depinde de numarul implanturilor si de tipul de proteza.

Poti alege intre mai multe materiale?

Implantul in sine, indiferent de model sau marca, este facut din titan. Acest material permite integrarea in os (osteo-integrarea). Apoi, proteza facuta deasupra implantului poate fi realizata din diferite aliaje, in functie de stalpul protetic ales si de modul de concepere al protezei. De fapt, optiunile pentru aliaje sunt aceleasi ca si pentru protezele conventionale pe dinti naturali.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există