Skip to article

Lansare Torvacard - creste accesul pacientilor la tratamentul cu atorvastatina

Lansare Torvacard - creste accesul pacientilor la tratamentul cu atorvastatina
Atorvastatina este recomandata pentru reducerea timpurie a evenimentelor cardiovasculare majore si pentru profilul de siguranta dovedit la nivel renal, hepatic si muscular.

In Romania, ateroscleroza provoaca un deces la aproximativ 10 minute.

Sanofi-aventis Zentiva lanseaza produsul TorvacardiAA(atorvastatina), recomandat pentru reducerea timpurie a evenimentelor cardiovasculare majore atat la pacientii cu risc cardiovascular inalt (cauzat de prezenta unor factori de risc cardiovascular precum: dislipidemie, diabet, obezitate sau hipertensiune arteriala), precum si la pacientii cu evenimente cardiovasculare acute (infarct miocardic acut, angina pectorala instabila) sau care sufera de o boala vasculara (angina pectorala, accident vascular cerebral sau boala arteriala periferica).

Atorvastatina este cea mai studiata statina la nivel mondial, fiind subiectul a 425 de studii clinice inregistrate la Institutul National de Sanatate din Statele Unite, cu rezultate bune de eficacitate si tolerabilitate.

"Rezultatele benefice ale terapiei cu statine au fost demonstrate in ample trialuri de preventie primara si secundara. Atorvastatina si-a dovedit eficienta in scaderea lipidelor, reducerea riscului de evenimente cardiovasculare si stoparea progresiei aterosclerozei. TorvacardiAA (atorvastatina) este un produs generic bazat pe o molecula cu o buna tolerabilitate, care nu necesita ajustarea dozelor la pacientii cu afectare renala, acest aspect fiind important deoarece diabetul zaharat, cauza cea mai frecventa a bolii cronice de rinichi, reprezinta in acelasi timp un factor major de risc cardiovascular.

In contextul in care diabetul se asociaza frecvent cu complicatii cardiovasculare, principala cauza de mortalitate in Romania, calitatile atorvastatinei justifica, fara indoiala, speranta intr-o optimizare a terapiei pentru acesti pacienti", a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedintele de Onoare al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Valorile crescute ale colesterolului ? un factor major si independent de risc cardiovascular ? determina afectarea vaselor de sange prin constituirea placilor de aterom (ateroscleroza).

Ateroscleroza determina cresterea riscului de accidente vasculare la nivel cardiac sau cerebral (infarct miocardic, accident vascular cerebral), precum si a deceselor de cauza vasculara.

Conform studiului SEPHAR (2006), in randul populatiei din Romania prevalenta dislipidemiei mixte ? cresterea colesterolului insotita de cresteri ale trigliceridelor ? este de 46%, la care se adauga un procent suplimentar de 24% reprezentand persoanele la care doar valorile colesterolului sunt crescute. Ateroscleroza provoaca in prezent, in Romania, un deces la aproximativ 10 minute. Aceasta afectiune este progresiva, severa si impredictibila, fiind cauza a 52% din decesele de pe glob.

"Prin lansarea TorvacardiAA (atorvastatina) ne consolidam pozitia in lupta cu afectiunile cardiovasculare, oferind pacientilor romani solutii terapeutice cu ajutorul celor mai larg utilizate statine la nivel mondial: simvastatina (SimvacardiAA), rosuvastatina (RosucardiAA) si acum atorvastatina (TorvacardiAA). Pe langa efectul benefic in managementul dislipidemiei, rolul statinelor este si acela de a stabiliza placile de aterom.

In plus, studiile clinice au demonstrat ca terapia cu atorvastatina poate stopa evolutia aterosclerozei. In conditiile in care o dieta restrictiva in lipide, dar echilibrata, poate reduce nivelul colesterolului cu doar 10-15%, iar dislipidemia si ateroscleroza reprezinta o adevarata epidemie la nivel populational, cresterea accesului pacientilor romani la tratamentul cu statine reprezinta o reala prioritate pentru sanatatea publica", a declarat Dr. Ovidiu Saltas-Dabija, Director Medical sanofi-aventis Romania.

Produsul TorvacardiAA (atorvastatina) este disponibil in farmacii in concentratii de 10 mg, 20 mg si 40 mg si se elibereaza doar pe baza de prescriptie medicala.

Dictionar de termeni:
Hipercolesterolemie ? cresterea anormala a nivelului de colesterol din sange
Placa de aterom ? depozite de colesterol care afecteaza arterele
Ateroscleroza - boala a peretelui arterelor mari si mijlocii, caracterizata prin depunerea de placi de aterom

Despre sanofi-aventis
Sanofi-aventis, lider mondial in productia de medicamente, descopera, dezvolta si distribuie solutii terapeutice pentru a imbunatati viata tuturor oamenilor. Sanofi-aventis este cotata la bursele de valori din Paris (EURONEXT: SAN) si New York (NYSE: SNY). Pentru informatii suplimentare, vizitati www.sanofi-aventis.com.

Despre Zentiva, parte a Grupului sanofi-aventis
Zentiva este parte a Grupului sanofi-aventis incepand cu luna martie 2009. Portofoliul de produse al companiei acopera o gama larga de arii terapeutice, insa se concentreaza asupra bolilor cardiovasculare, afectiunilor inflamatorii, durerii, infectiilor si bolilor sistemului nervos central, precum si asupra bolilor gastrointestinale si urologice.

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care