Skip to article

Legumele tratate cu pesticide au mai multe vitamine decat cele organice

Legumele tratate cu pesticide au mai multe vitamine decat cele organice
Agricultura biologica, lipsita de substante chimice, nu furnizeaza produse mai sanatoase sau mai gustoase decat cea in care se folosesc pesticide. Un nou studiu controversat spune ca legumele tratate cu pesticide sunt mai sanatoase deoarece contin mai multe vitamine.

Concluziile vin in urma un studiu de doi ani, care a cercetat culturile de cartofi, broccoli si rosii.

Organismele de certificare organica au respins concluziile acestui studiu, insistand ca acesta a fost prea mic pentru a oferi rezultate semnificative. Cu toate acestea, studiul de fata reprezinta o lovitura puternica la reputatia agriculturii bio.

Broccoli neorganic avea un nivel semnificativ mai mare de antioxidanti decat esantioanele cultivate ecologic.

Antioxidantii sunt substante chimice benefice despre care se spune ca imbunatatesc starea generala de sanatate si de a ajuta la prevenirea cancerului.

Potrivit studiului, cartofii neorganici contineau mai multa vitamina C decat culturile organice.

De asemenea, un grup de experti degustatori a constatat ca rosiile neecologice aveau o puternica aroma de tomate si erau usor mai dulci decat probele organice.

In prezent, un numar din ce in ce mai mare de familii aleg sa consume legume si fructe cultivate prin metode organice.

Testele nutritionale ulterioare si testele de gust au demonstrat ca culturile conventionale au fost cel putin la fel de bune ca cele organice si, in unele zone, semnificativ mai bune. Randamentele si aspectul fizic al produselor au fost aproximativ la fel.

Rezultatele surprinzatoare ale acestui studiu la scara mica a pus in discutie o multime de idei preconcepute despre gustul si valoarea nutritiva a legumelor organice.

Cu toate acestea, studiul nu a analizat si alte beneficii ale agriculturii organice, cum ar fi impactul asupra mediului sau continutul de metale grele al vegetalelor crescute cu pesticide. Agricultura organica e o chestiune care inseamna mult mai mult decat gust si valoare nutritionala.

Deocamdata mai sunt necesare studii de comparatie a alimentelor organice - neorganice pentru a putea avea o intelegere mai profunda asupra acestui subiect.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care