Skip to article

Legumele tratate cu pesticide au mai multe vitamine decat cele organice

Legumele tratate cu pesticide au mai multe vitamine decat cele organice
Agricultura biologica, lipsita de substante chimice, nu furnizeaza produse mai sanatoase sau mai gustoase decat cea in care se folosesc pesticide. Un nou studiu controversat spune ca legumele tratate cu pesticide sunt mai sanatoase deoarece contin mai multe vitamine.

Concluziile vin in urma un studiu de doi ani, care a cercetat culturile de cartofi, broccoli si rosii.

Organismele de certificare organica au respins concluziile acestui studiu, insistand ca acesta a fost prea mic pentru a oferi rezultate semnificative. Cu toate acestea, studiul de fata reprezinta o lovitura puternica la reputatia agriculturii bio.

Broccoli neorganic avea un nivel semnificativ mai mare de antioxidanti decat esantioanele cultivate ecologic.

Antioxidantii sunt substante chimice benefice despre care se spune ca imbunatatesc starea generala de sanatate si de a ajuta la prevenirea cancerului.

Potrivit studiului, cartofii neorganici contineau mai multa vitamina C decat culturile organice.

De asemenea, un grup de experti degustatori a constatat ca rosiile neecologice aveau o puternica aroma de tomate si erau usor mai dulci decat probele organice.

In prezent, un numar din ce in ce mai mare de familii aleg sa consume legume si fructe cultivate prin metode organice.

Testele nutritionale ulterioare si testele de gust au demonstrat ca culturile conventionale au fost cel putin la fel de bune ca cele organice si, in unele zone, semnificativ mai bune. Randamentele si aspectul fizic al produselor au fost aproximativ la fel.

Rezultatele surprinzatoare ale acestui studiu la scara mica a pus in discutie o multime de idei preconcepute despre gustul si valoarea nutritiva a legumelor organice.

Cu toate acestea, studiul nu a analizat si alte beneficii ale agriculturii organice, cum ar fi impactul asupra mediului sau continutul de metale grele al vegetalelor crescute cu pesticide. Agricultura organica e o chestiune care inseamna mult mai mult decat gust si valoare nutritionala.

Deocamdata mai sunt necesare studii de comparatie a alimentelor organice - neorganice pentru a putea avea o intelegere mai profunda asupra acestui subiect.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există