Skip to article

Luna septembrie - Luna Internationala de Lupta Impotriva Limfomului

Luna septembrie - Luna Internationala de Lupta Impotriva Limfomului
Asociatia Bolnavilor cu Limfom, cu sprijinul Roche Romania, Europa FM si Gral Medical, lanseaza in luna septembrie campania `Info Limfom`, care are drept scop informarea si educarea publicului despre existenta, simptomele si incidenta cancerului limfatic. Campania se desfasoara pe tot parcursul lunii septembrie, sub sloganul `Pune LIMFOMUL pe net!`.

Campania `Info Limfom` include mai multe tactici prin care Asociatia Bolnavilor cu Limfom doreste sa atraga atentia populatiei asupra faptului ca limfomul inseamna cancer limfatic, lucru pe care inca foarte multa lume nu il cunoaste. Exista douAA tipuri de limfom: limfom non-Hodgkin (LNH) AAi limfom Hodgkin (LH). Ambele tipuri sunt forme de cancer ale sistemului limfatic care insa, daca sunt descoperite la timp, pot fi transformate in boli cronice tinute sub control terapeutic.

Campania `Info Limfom` cuprinde doua etape: in prima parte, mesajul `Pune LIMFOMUL pe net!` - va putea fi intalnit pana pe 15 septembrie (Ziua Internationala de Lupta Impotriva Limfomului) si ii va indemna pe tineri sa caute mai multe pe net despre limfom, crescand astfel frecventa de cautare a informatiilor despre cancerul limfatic. In cea de-a doua etapa, cei care manifesta simptome ce pot reprezenta semne specifice de limfom pot avea acces gratuit la analize de laborator si consultatii de specialitate in perioada 15 septembrie - 1 octombrie.

Acoperirea media este asigurata de Europa FM, care va difuza un spot de informare in perioada 4 - 30 septembrie, de reclame outdoor si in statiile de metrou, precum si de prezenta pe internet, prin intermediul Yahoomail si a retelei de socializare Facebook .

Dr. Radu Niculescu - Asociatia Bolnavilor cu Limfom: `Ca in fiecare an, in luna septembrie, ne unim eforturile pentru un scop nobil: informarea populatiei aspura importantei detectarii precoce a limfomului. Consideram ca este datoria noastra sa aducem in atentia pulbicului larg faptul ca limfomul inseamna cancer limfatic. Astfel, in perioada 4 - 15 septembrie, va invitam ca impreuna sa luam in serios cancerul limfatic, iar pe 15 septembrie sa reusim sa `Punem LIMFOMUL pe net`. Insa, aceasta campanie face mai mult decat sa informeze, doreste sa se implice in prevenirea cancerului limfatic; de aceea, prin parteneriatul cu Gral Medical, am reusit sa putem oferi gratuit analizele de laborator si consultatii de specialitate, in perioada 15 septembrie aA€A" 1 octombrie`.

Mai multe informatii despre cancerul limfatic pot fi accesate pe site-ul www.viataculimfom.ro, unde cei interesati pot gasi detalii despre acest tip de cancer si despre cum se pot programa in clinicile Gral Medical din Bucuresti, in perioada 15 septembrie aA€A" 1 octombrie.

Robert Chitan - Director de promovare-dezvoltare Gral Medical: `Asa cum cele 2 tipuri de limfocite (celulele B si T) sunt un scut contra infectiilor in organism, Asociatia Bolnavilor cu Limfom si Gral Medical si-au unit fortele pentru a se implica activ in preventia si informarea romanilor cu privire la acest tip de cancer.

Pe langa faptul ca limfomul nu este destul de cunoscut printre romani, cel mai ingrijorator este faptul ca multi dintre ei nu stiu ca acest tip de cancer raspunde foarte bine la tratamentul oncologic existent (radioterapia moderna si chimioterapia). Gral Medical se implica activ, an de an, in campanii medicale, motiv pentru care in perioada 15 septembrie -1 octombrie 2012 va oferi analize de laborator gratuite pentru preventia limfomului`.

Prof. Dr. Anca Lupu - Clinica de Hematologie a spitalului Coltea `Consider ca aceasta campanie este mai mult decat binevenita, intrucat nu foarte multa lume stie ca `limfom` inseamna cancer limfatic. In ciuda faptului ca exista in lume peste 1 milion de persoane care traiesc cu limfom, aproximativ 74% din populatia globului nu cunoaste faptul ca acesta este o forma de cancer. Tesutul limfatic este cea mai importanta componenta a sistemului imunitar. In cazul limfomului non-Hodgkin, limfocitele incep sa creasca si sa se divida necontrolat, comportandu-se ca si celulele canceroase. Aceste limfocite anormale se colecteaza la nivelul ganglionilor limfatici unde continua sa se multiplice, aparand astfel o formatiune tumorala`.

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care