Skip to article

`Martisor pentru ureche` - testari gratuite ale auzului

`Martisor pentru ureche` - testari gratuite ale auzului
In luna martie, Fundatia "Europa, Tara Mea" si Clinica Audio-Optica au grija de auzul doamnelor si domnisoarelor, lansand campania "Martisor pentru ureche", pentru testarea gratuita a auzului in mai multe orase din tara.

Provocarea testarii gratuite incurajeaza femeile din Romania sa aiba o mai mare grija de sanatatea auzului, deoarece pierderea acestuia poate afecta negativ aproape fiecare aspect al vietii, de la performanta in cariera, pana la relatiile personale.

In societatea actuala, femeile ocupa roluri importante ce implica responsabilitate, precum ingrijirea si asigurarea bunastarii copiilor. Cat de bine pot auzi afecteaza felul in care comunica si felul in care isi pot desfasura responsabilitatile zilnice.

Studiile releva faptul ca procentul de femei care dezvolta probleme de auz este in crestere, aceasta afectiune fiind una din cele mai neglijate probleme de sanatate la ora actuala.

In mod surprinzator, marea majoritate a medicilor generalisti nu isi intreaba pacientii la controalele de rutina daca au probleme de auz, in ciuda faptului ca un auz sanatos este esential pentru a putea intelege recomandarile medicale.

Mai mult, femeile - in special cele tinere - sunt reticente cand este vorba de a se trata pentru pierderea de auz, fapt ce le face predispuse la depresii si alte probleme emotionale, care pot avea un impact negativ asupra calitatii vietii.

Initiativa "Martisor pentru ureche" are ca obiectiv ajutarea acestora sa urmeze pasii necesari, pentru a-si imbunatati starea fizica si mentala, si sa reduca riscurile de aparitie a bolilor specifice.

Campania "Martisor pentru ureche", de testare gratuita a auzului, va avea loc in urmatoarele centre teritoriale: Bucuresti, Brasov, Buzau, Bacau, Iasi, Craiova, Deva, Cluj, Slatina si Ploiesti.

Deoarece numarul de solicitari poate fi mai mare decat capacitatea cabinetelor, toti cei interesati sunt rugati sa se programeze la numarul de telefon: 021-305.72.51.

Testarea gratuita se va face in cabinetele de audiologie ale Clinicii Audio-Optica, dotate cu aparatura de ultima generatie, iar examinarea va consta intr-o serie de investigatii precum: audiograma tonala, audiograma vocala etc.

Vizitatoarele vor beneficia inclusiv de interpretarea rezultatelor, primind cea mai eficienta solutie pentru rezolvarea problemelor lor.

Articole recomandate

Persoanele care fac gripa au mai putine sanse de a se infecta cu coronavirus in acelasi timp Persoanele care fac gripa au mai putine sanse de a se infecta cu coronavirus in acelasi timp
Numarul cazurilor imbolnavirilor de gripa sezoniera a scazut la nivel global anul acesta cu 98% fata de aceeasi perioada din 2019. Scaderea s-ar datora izolarii si masurilor de protectie, potrivit specialistilor de la  Institutul de Sănătate publică din Anglia, care au realizat
Ce inseamna sa consumi prea multa sare? Explicatiile nutritionistului Mihaela Bilic Ce inseamna sa consumi prea multa sare? Explicatiile nutritionistului Mihaela Bilic
Nutritionistul Mihaela Bilic a explicat pe pagina sa de socializare Facebook ce inseamna un consum mare de sare, dar si despre importanta acestui ingredient pentru sanatate.  De asemenea, nutritionistul a explicat de ce simtim nevoia de dulce si cum putem sa evitam aceasta senzatie. 
Studiu: 80% dintre bolnavii de COVID-19 prezinta deficienta de vitamina D Studiu: 80% dintre bolnavii de COVID-19 prezinta deficienta de vitamina D
80% din persoanele cu COVID-19 au prezentat o lipsa de vitamina D in organism, potrivit unui studiu publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. Cercetarea a fost efectuata pe 216 pacienti, iar 80% dintre acestia au prezentat o deficienta de vitamina D, marea majoritate au
Ce este "happy hypoxia", noua manifestare COVID-19 Ce este "happy hypoxia", noua manifestare COVID-19
Pacientii infectati cu coronavirus pot manifesta o forma mai putin cunoscuta a acestei boli, care arata "parsivitatea" acestui virus, a atentionat medicul ATI Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca din Capitală. Doctorul a explicat ca bolnavii de COVID pot avea o  saturaţie
Accent Prime - laserul care "ucide" in timp record orice tip de celulita! Accent Prime - laserul care "ucide" in timp record orice tip de celulita!
Folosind puterea tehnologiilor combinate, Accent Prime este o platformă non-invazivă, de ultimă generație, care oferă tratamente personalizate pentru conturarea feței și a corpului, strângerea pielii, reducerea celulitei, întinerirea pielii prin