Skip to article

`Martisor pentru ureche` - testari gratuite ale auzului

`Martisor pentru ureche` - testari gratuite ale auzului
In luna martie, Fundatia "Europa, Tara Mea" si Clinica Audio-Optica au grija de auzul doamnelor si domnisoarelor, lansand campania "Martisor pentru ureche", pentru testarea gratuita a auzului in mai multe orase din tara.

Provocarea testarii gratuite incurajeaza femeile din Romania sa aiba o mai mare grija de sanatatea auzului, deoarece pierderea acestuia poate afecta negativ aproape fiecare aspect al vietii, de la performanta in cariera, pana la relatiile personale.

In societatea actuala, femeile ocupa roluri importante ce implica responsabilitate, precum ingrijirea si asigurarea bunastarii copiilor. Cat de bine pot auzi afecteaza felul in care comunica si felul in care isi pot desfasura responsabilitatile zilnice.

Studiile releva faptul ca procentul de femei care dezvolta probleme de auz este in crestere, aceasta afectiune fiind una din cele mai neglijate probleme de sanatate la ora actuala.

In mod surprinzator, marea majoritate a medicilor generalisti nu isi intreaba pacientii la controalele de rutina daca au probleme de auz, in ciuda faptului ca un auz sanatos este esential pentru a putea intelege recomandarile medicale.

Mai mult, femeile - in special cele tinere - sunt reticente cand este vorba de a se trata pentru pierderea de auz, fapt ce le face predispuse la depresii si alte probleme emotionale, care pot avea un impact negativ asupra calitatii vietii.

Initiativa "Martisor pentru ureche" are ca obiectiv ajutarea acestora sa urmeze pasii necesari, pentru a-si imbunatati starea fizica si mentala, si sa reduca riscurile de aparitie a bolilor specifice.

Campania "Martisor pentru ureche", de testare gratuita a auzului, va avea loc in urmatoarele centre teritoriale: Bucuresti, Brasov, Buzau, Bacau, Iasi, Craiova, Deva, Cluj, Slatina si Ploiesti.

Deoarece numarul de solicitari poate fi mai mare decat capacitatea cabinetelor, toti cei interesati sunt rugati sa se programeze la numarul de telefon: 021-305.72.51.

Testarea gratuita se va face in cabinetele de audiologie ale Clinicii Audio-Optica, dotate cu aparatura de ultima generatie, iar examinarea va consta intr-o serie de investigatii precum: audiograma tonala, audiograma vocala etc.

Vizitatoarele vor beneficia inclusiv de interpretarea rezultatelor, primind cea mai eficienta solutie pentru rezolvarea problemelor lor.

Articole recomandate

Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care
Eucaliptul: beneficii pentru aparatul respirator Eucaliptul: beneficii pentru aparatul respirator
Eucaliptul este o planta medicinala recomandata in cazul bolilor care afecteaza tractul respirator, cum ar fi gripa, astmul sau racelile. Exista mai mult de 700 de specii din acest copac, originar din Australia si Tasmania, care este distribuit in toate partile lumii. Datorita capacitatii sale mari