Skip to article

Medicamentele cele mai contrafacute

Medicamentele cele mai contrafacute
34% dintre medicamentele cumparate fara prescriptie medicala in Europa, si in consecinta cele mai contrafacute, sunt destinate sevrajului tabagic.

Potrivit unui studiu realizat de o cunoscuta companie producatoare de medicamente, si publicat in luna februarie a acestui an, cele mai contrafacute medicamente de pe piata europeana sunt cele care ne ajuta sa ne lasam de fumat, urmate de cele contra durerilor cronice (33%) si cele contra gripei (29%).

Cele doua tipuri de medicamente cele mai cumparate, fara prescriptie medicala, sunt medicamentele de slabit (28%) si antidepresivele (12%).

Principalele motive invocate pentru cumpararea medicamentelor fara prescriptie medicala si chiar de pe Net sunt:

evitarea mersului la medic (39%);
costurile reduse ale medicamentelor cumparate de pe Net fata de cele din farmacii (32%);
cumparaturile rapide si practice (32%).

In Europa, 77 milioane de persoane recunosc faptul ca recurg la cumpararea de medicamente fara prescriptie medicala si in afara retelelor legale si autorizate de stat.

Studiul le aminteste persoanelor care cumpara medicamente de pe Internet, fara reteta medicala, ca risca sa inghita sau sa-si aplice ingrediente nocive, cum sunt raticidele, insecticidele sau vopselele cu plumb.

Acest studiu, realizat de compania Pfizer, s-a desfasurat in perioada 27 octombrie - 8 noiembrie 2009, avand ca subiecti 14 000 barbati si femei din 14 tari.

De ce sa dai banii pe medicamente ca sa te lasi de fumat, si contrafacute in plus, cand cele mai noi statistici spun ca in general cei care reusesc sa se lase de fumat isi pun la bataie doar propria vointa si ambitie?

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există