Skip to article

Migrena oftalmica: nu te panica!

Migrena oftalmica: nu te panica!
Migrena oftalmica se mai numeste si migrena cu aura.

Durerea de cap este precedata se aparitia de pete luminoase in campul vizual, mai mult jenante decat grave. Afla mai multe despre aceasta patologie extrem de feminina!

Simptomele

Aura vizuala se caracterizeaza prin aparitia de puncte luminoase in una din partile campului vizual, uneori in partea mediana, cel mai des intr-o parte.

Totul devine stralucitor, deoarece punctele luminoase incep sa se miste in toate partile. Aceasta aura sfarseste prin a cuprinde intreg ochiul, mai bine zis ambii ochi in acelasi timp, impiedicand lectura sau condusul automobilului, de exemplu.

Ea dureaza cam 20 minute, si este urmata de o durere puternica de cap. Criza dispare de obicei in 4 ore. In cazurile exceptionale, unele persoane prezinta simptome vizuale, dar nu de cefalee.

Migrena oftalmica: nu te panica!

Un fenomen fara gravitate

Prima data cand apar simptomele, ele pot speria foarte tare. Durerea de cap este insa cel mai neplacuta faza. Ea atinge in general jumatate de cap, si este accentuata de lumina.

Pentru a preveni aceasta durere de cap, poti sa iei de la aparitia punctelor luminoase un analgezic, care sa te calmeze.

Cel mai bine ar fi sa consulti un specialist daca aceste migrene devine recurente. El va sti sa-ti prescrie tratamentul adaptat.

Factorii declansatori

Migrena oftalmica isi are originea in creier. Adesea, mai multi membri ai aceleiasi familii sunt afectati de aceasta patologie, insa in special femeile.

Factorii declansatori ai migrenelor pot fi:

ciclul menstrual : aproape toate femeile migrenoase fac migrene in aceasta perioada
unele alimente: vinul alb, sampania, ciocolata, alcoolul, masa prea grasa, saritul peste o masa
stresul, o emotie puternica (pozitiva sau negativa)
o noapte fara somn
foamea

Articole recomandate

Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus
Cercetatorii japonezi au realizat o simulare la unul dintre cele mai rapide supercomputere privind eficacitatea purtarii vizierelor impotriva infectiei cu coronavirus. Rezultatul: se pare ca aceste viziere sunt total ineficiente în blocarea aerosolilor respiratori, potrivit modelelor studiate
Boala Alzheimer: simptome precoce Boala Alzheimer: simptome precoce
Alzheimerul este o boala care produce degenerarea creierului, provocând dementa si generând simptome precum pierderea progresiva a memoriei, dificultati de gândire si vorbire, precum si de necunoastere a obiectelor si a functiilor acestora. Boala Alzheimer se agraveaza in timp.
Iti poate afecta praful sanatatea? Iti poate afecta praful sanatatea?
Puțini oameni cunosc efectele nocive pe care praful casnic îl poate avea asupra sănătății. Rinita alergică însoțită de strănuturi, dermatită atopică, mâncărimile oculare și nazale sunt doar câteva dintre
Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi
Daca simti ca iti estef frig chiar si in zilele calduroase, este posibil sa te confrunti cu o problema de sanatate fara sa stii.  Mainile si picioarele reci  Daca simti ca ai picioarele si mainile reci mereu poate fi vorba despre o anemie, deoarece lipsa fierului in sange, principala
Cancerul pulmonar: primele simptome Cancerul pulmonar: primele simptome
Simptomele cancerului pulmonar se pot confunda usor cu cele altor boli respiratorii, cum ar fi emfizemul pulmonar, bronșita și pneumonia. În faza inițială a cancerului pulmonar nu există de obicei simptome prezente, ele apar doar atunci când este într-un